Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UĹĽytkownicyUĹĽytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
...Maria, która siadła u nóg Pana ...
Autor Wiadomość
ZoRo

Miejscowosc: Warszawa
WysĹ‚any: 9 PaÄ˝dziernik 2012, 05:31   ...Maria, która siadła u nóg Pana ...

Ewangelia znów mówi mi- DZIEŃ DOBRY...dzi¶, we wtorek...

....Marta, przyjęła Go do swego domu. Miała ona siostrę, imieniem Maria, która siadła u nóg Pana i przysłuchiwała się Jego mowie. Natomiast Marta uwijała się koło rozmaitych posług....
A Pan jej odpowiedział: Marto, Marto, troszczysz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego. Maria obrała najlepsz± cz±stkę...

Krysia

Miejscowosc: Lublin
WysĹ‚any: 9 PaÄ˝dziernik 2012, 15:54   

MARIA wybrała JEZUSA , Jego Osobę, Słowo z jakim przyszedł Bóg do domu Marty i Marii.Bliskie s± mi te słowa ponieważ w sobotę 6 i 7 ( Sw.Matki Bożej Różańcowej ) pielgrzymowałam do Loretto k.Warszawy ( domek MARYI).Powstał z Inicjatywy błog.ks.Ign.Kłopotowskiego, na wzór tego włoskiego.Potem Gietrzwałd gdzie Matka Boża przychodziła do dwóch dziewczynek w 1877r.Objawiła się na konarach drzewa ( klon ) aż 180 razy od czerwca do 16 wrze¶nia, prosz±c o codzienny różaniec.Wówczas władze pruskie zabraniały dzieciom modlitwy w jęz.polskim.Matka Boża powiedziała, iż zawsze jest z nami, wlewała nadzieję w serca swoich dzieci.W drodze powrotnej udali¶my się na Mszę ¶w.do ¶w.Lipki.Niestety O.Proboszcz Wiesio Kulisz był na rekolekcjach.Ale koncert organowy i Msza ¶w. z procesj± wokół Bazyliki podbudowała nasz± Wiarę i Miło¶ć do Jezusa w Eucharystii.Oczywi¶cie pamiętałam stale o Domownikach, nawet obudziłam w niedzielę Karrino, bo pstryknęłam zdjęcie komórk± b.rano , z figurk± Matki Bożej w miejscu dawnego klonu !!!.

TEBE
TEBE

Miejscowosc: Damaszek
WysĹ‚any: 9 PaÄ˝dziernik 2012, 23:05   

W podobny sposób jak w Gietrzwałdzie Maryja Panna objawiła się Mirnie w Soufanije-Damaszek,zstępuj±c z korony wysokiego drzewa,rosn±cego nieopodal jej domu.
Jako ciekawostkę podam,że w Starym Kairze znajduje się ogród zwany Maryjnym,w tym miejscu wg.zródel Koscioła Koptyjskiego lubiła wła¶nie pod rozłożystym konarem drzewa sykomory,odpoczywac Maryja z Dzieci±tkiem Jezus.Miejsce jest czczone ,znajduje sie tam małe Muzeum,które przechowuje m.inn.kamienn± wanienkę (służ±c± Maryji do prania ubranek P .Jezusa )odnalezion± przez ekipę archeologów obok pobliskiego zródła.Wspomniane wyżej Maryjne drzewo sykomory przetrwało do dnia dzisiejszego , jego zeschły konar,jako symbol złożony pod koron± zdrowego drzewa sykomory, ¶wiadczy o wydarzeniach z przed 2000 tys.lat...

Krysia

WysĹ‚any: 10 PaÄ˝dziernik 2012, 17:22   

Oj, dzięki za tę informację o Maryi.W Gietrzwałdzie też jest umieszczony kawałek tego klonu pod figurk± Matki Bożej za szkłem.Ponieważ to drzewo uległo zniszczeniu po wielkich burzach.I w odległo¶ci 500 m znajduje się żródełko, które pobłogosławiła sama Matka Boża dla uzdrawiania chorych pielgrzymów.

Wanda
wanda

WysĹ‚any: 10 PaÄ˝dziernik 2012, 19:52   

Bożenko,
dziękuję i proszę jeszcze o Perły i Perełki Bliskiego Wschodu...

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysĹ‚any: 10 PaÄ˝dziernik 2012, 22:17   

Tak Krysiu-i to jedyne takie miejsce w Polsce-gdzie objawienia były podobne do tych z Fatimy, Lourd, czy la salet

WyĹ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu