Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
Boze Milosierdzie i Boza Sprawiedliwosc
Autor Wiadomość
Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 16 SierpieÅ„ 2014, 07:33   Boze Milosierdzie i Boza Sprawiedliwosc

„Nawróæcie siê, a ¿yæ bêdziecie”. Grzech jest przyczyna smierci. Sa jednak niewinni ktorzy cierpia i jest ich duzo. Takie jest nasze wrazenie. Jest tez duzo grzesznikow i wydaje sie nam , ze oni zawsze wywijaja sie cierpieniu i karze. Oprocz naszych wrazen i naszego rozumienia o tym co sie dzieje jest jeszcze Sad Bozy i Boza Sprawiedliwosc, wedlug ktorej kazdy „bêdzie sadzony wed³ug jego postêpowania”. Milosierdzie Boze nie na tym polega, ze ci ktorzy tuczyli sie krzywda innych, rowniez w niebie znajda nadzwyczajne zlagodzenie ciazacych na nich wyrokow Sprawiedliwosci, ale ze Bog w swoim Milosierdziu daje im szanse nawrocenia. Jasne, ze kto profanuje nawrocenie majac zafalszowane serce, ten poniesie wieksza kare. Darem Bozego Milosierdzia jest Nowe Zycie w Duchu Swietym, ktory jedyny moze zmienic ludzkie serce.

Stwórz, o Bo¿e, we mnie serce czyste
i odnów we mnie moc ducha
Bo¿e moj± ofiar± jest duch skruszony,
pokornym i skruszonym sercem Ty, Bo¿e, nie gardzisz.

dbb

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 16 SierpieÅ„ 2014, 19:01   

Panie,nie wchodz ze sluga swoim w sad,lecz zmiluj sie nade mna,udziel przebaczenia.Wejrzyj na serce moje skruszone i odpusc wszystkie moje winy,wszystkie nierozwazne czyny,kazde zle slowo. Zaluje.Staram sie by bylo lepiej. Wierze tez, ze Twoje milosierdzie, na ktore licze,jest wieksze od mej grzesznosci.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu