Wysłany: 16 Sierpień 2014, 07:33 Boze Milosierdzie i Boza Sprawiedliwosc
„Nawróæcie siê, a ¿yæ bêdziecie”. Grzech jest przyczyna smierci. Sa jednak niewinni ktorzy cierpia i jest ich duzo. Takie jest nasze wrazenie. Jest tez duzo grzesznikow i wydaje sie nam , ze oni zawsze wywijaja sie cierpieniu i karze. Oprocz naszych wrazen i naszego rozumienia o tym co sie dzieje jest jeszcze Sad Bozy i Boza Sprawiedliwosc, wedlug ktorej kazdy „bêdzie sadzony wed³ug jego postêpowania”. Milosierdzie Boze nie na tym polega, ze ci ktorzy tuczyli sie krzywda innych, rowniez w niebie znajda nadzwyczajne zlagodzenie ciazacych na nich wyrokow Sprawiedliwosci, ale ze Bog w swoim Milosierdziu daje im szanse nawrocenia. Jasne, ze kto profanuje nawrocenie majac zafalszowane serce, ten poniesie wieksza kare. Darem Bozego Milosierdzia jest Nowe Zycie w Duchu Swietym, ktory jedyny moze zmienic ludzkie serce.
Stwórz, o Bo¿e, we mnie serce czyste
i odnów we mnie moc ducha
Bo¿e moj± ofiar± jest duch skruszony,
pokornym i skruszonym sercem Ty, Bo¿e, nie gardzisz.
Panie,nie wchodz ze sluga swoim w sad,lecz zmiluj sie nade mna,udziel przebaczenia.Wejrzyj na serce moje skruszone i odpusc wszystkie moje winy,wszystkie nierozwazne czyny,kazde zle slowo. Zaluje.Staram sie by bylo lepiej. Wierze tez, ze Twoje milosierdzie, na ktore licze,jest wieksze od mej grzesznosci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum