Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
12o2o2013--o--oooNASZooo--o--ROZANIECoo-
Autor Wiadomość
ElzbietaS
Elzbieta

Miejscowosc: Tokio
WysÅ‚any: 12 Luty 2013, 03:43   12o2o2013--o--oooNASZooo--o--ROZANIECoo-

W ¶wiêto Zwiastowania, Bernadeta wymusi³a odpowied¼: «Zapyta³am trzykrotnie, kim jest. Ona ca³y czas siê u¶miecha³a. Wreszcie spróbowa³am czwarty raz. Dopiero wtedy powiedzia³a mi, sk³adaj±c rêce na wysoko¶ci klatki piersiowej, ¿e jest Niepokalanym Poczêciem.» (przyg. Zosia)

ElzbietaS
Elzbieta

WysÅ‚any: 12 Luty 2013, 03:53   

K+M+B

12-2-2013 wtorek

Czesc Bolesna
---------------------------------------------------
Tajemnice Bolesne:

1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu.
2.Biczowanie Pana Jezusa.
3.Ukoronowanie korona z cierni.
4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa.
5.Smierc na krzyzu.

----------------------------------------------------

//
moim rêkom brakuje skrzyde³
aby nie tylko pracowa³y
ale abym równie¿ móg³ lataæ
moim ustom wdziêku
aby móc imiê Twoje wypowiadaæ
bez fa³szywego akcentu
moim uczuciom piêkna
aby ³zy z ludzkiej twarzy zmazaæ
moim s³owom brakuje wiary
aby mog³y rodziæ i stwarzaæ
zamiast siedzieæ i gadaæ
-O.Zygmunt Kwiatkowski

W tym Roku Wiary modlmy sie o wiare w Jezusa Chrystusa
i o opieke Opatrznosci Bozej dla nas i naszych bliskich,
i bysmy chcieli i umieli swiadczyc o Bogu wszedzie, gdzie nas Bog posle...

od wszelakich zlych przygod racz nas zawsze wybawiac Panno chwalebna i blogoslawiona

Maryjo, pros z nami Ducha Swietego o
mi³o¶æ, rado¶æ, pokój, cierpliwo¶æ, uprzejmo¶æ, dobroæ, wierno¶æ, ³agodno¶æ, opanowanie.

Modlmy sie za dusze naszych bliskich zmarlych.
Modlmy sie o pokoj w Syrii i na swiecie.
Modlmy sie za nas samych.

Aby rodziny migrantów, zw³aszcza matki, by³y wspierane i otaczane opiek± w trudno¶ciach.
Aby narody bêd±ce w stanie wojny lub konfliktu mog³y i¶æ drog± budowania pokojowej przysz³o¶ci.

//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

------------------ 1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu. --------------
//Jak Ciê zobaczyæ w godzinie ciemno¶ci? „My¶my Ciê za skazañca uznali…”.
Szukam, o Panie, Twojej obecno¶ci w ciemnicach ludzkich serc, szukam Ciê na dnie mojej duszy, szukam, bo „z Tob± ciemno¶æ nie bêdzie ciemna wokó³ mnie, a noc tak jak dzieñ zaja¶nieje…”.
Ró¿aniec z ks. Wojciechem Bartkowiczem
//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 2.Biczowanie Pana Jezusa. ---------------
//Jak Ciê zobaczyæ, skoro moje drogi nie s± Twoimi drogami? Jeste¶ tam, gdzie sam w ¿adnym razie nie chcia³bym siê znale¼æ – w¶ród pogardzanych, wyszydzanych, wiêzionych, torturowanych…
Szukam, o Panie, Twojego oblicza, gdy przygarniam odrzuconych, gdy rany bli¼niego zalewam oliw± przebaczenia, gdy nie odpowiadam nienawi¶ci± na nienawi¶æ…
//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 3.Ukoronowanie korona z cierni. ----------------
//Jak¿e mam nie odwracaæ wzroku, gdy twarz Twoja niepodobna do ludzkiej? Oto cz³owiek…? „Precz z Nim!”.
Szukam, o Panie, Twojego wzgardzonego oblicza, bo na nim wyryte jest ca³e cierpienie ¶wiata. Król ¿ebraków, Nadzieja nieudaczników, Ostoja roztrzêsionych. Mój Bóg.
//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa. -----------
// Jak Ciê zobaczyæ, skoro ukry³e¶ siê za krzy¿em? Jak Ciê podnie¶æ, skoro z w³asnej woli upadasz? Jak Ciê pocieszyæ, skoro i tak pozostaniesz samotny?
Patrzê na chustê Weroniki. W ¶ladach zakrzep³ej krwi szukam, o Panie, Twojego oblicza. Szukam Twego wzroku, gdy sam jestem na Golgocie – mojej Górze Przemienienia.
//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 5.Smierc na krzyzu-----------------------
//Jak Ciê zobaczyæ, gdy wszystko siê zaæmi³o? Jak Ciê zatrzymaæ, skoro sam postanowi³e¶, ¿e wybi³a godzina Twojego odej¶cia? Jak Ciê zrozumieæ, gdy skar¿ysz siê Ojcu?
Szukam, o Panie, Twojej m±dro¶ci w „g³upstwie” krzy¿a. Wypatrujê sensu w bezsensie cierpienia i umierania. Czekam na spe³nienie Twojej obietnicy: „b³ogos³awieni, którzy p³acz±…”.
//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Dorota Halasa
Dorota H

WysÅ‚any: 12 Luty 2013, 04:39   

Modlmy sie o pokoj w Syrii i pokoj w naszych duszach, o bezpieczenstwo Abuny i naszych najblizszych. Modlmy sie o dobrego Papieza i o zdrowie dla obecnego.
Modlmy sie o opieke dla dzieci, ktore cierpia w wyniku wojen, glodu i wykorzystywania jako sily roboczej lub niewolnikow seksualnych

Jak jest przedziwne imiê Twoje, Panie
Gdy patrzê na Twoje niebo, dzie³o palców Twoich, na ksiê¿yc i gwiazdy, które¶ Ty utwierdzi³:
czym jest cz³owiek, ¿e o nim pamiêtasz,
czym syn cz³owieczy, ¿e troszczysz siê o niego?

Uczyni³e¶ go niewiele mniejszym od anio³ów,
uwieñczy³e¶ go czci± i chwa³±.
Obdarzy³e¶ go w³adz± nad dzie³ami r±k Twoich,
wszystko z³o¿y³e¶ pod jego stopy.

Owce i byd³o wszelakie
i dzikie zwierzêta,
ptaki niebieskie i ryby morskie
wszystko, co szlaki mórz przemierza.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 12 Luty 2013, 06:33   

Gdy patrzê na Twoje niebo, dzie³o palców Twoich,
na ksiê¿yc i gwiazdy, które¶ Ty utwierdzi³:
czym jest cz³owiek, ¿e o nim pamiêtasz,
czym syn cz³owieczy, ¿e troszczysz siê o niego?

Obdarzy³e¶ go w³adz± nad dzie³ami r±k Twoich,
wszystko z³o¿y³e¶ pod jego stopy.

Cale stworzenie, wszystko co istnieje jest nie tylko wskazuje na Boga jako zrodlo Madrosci i Piekna, ale jest swiadectwem Bozej milosci do czlowieka.

Niech Bog bedzie uwielbiony w swoim dziele stworczym! Niech bedzie uwielbiony wszystkimi dzielami ktorych sie podejmujemy i ktore prowadzimy.

Niech Wielki Post bedzie okazja do oczyszczenia wewnetrznego, abysmy nie byli faryzeuszami oszukujacymi siebie i innych pozorami religijnosci. Oby odnowione zostalo w nas pragnienie uswiecenia siebie i swiata.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu