Oto Bóg jest moim zbawieniem,
bêdê mia³ ufno¶æ i baæ siê nie bêdê.
Bo Pan jest moj± moc± i pie¶ni±
On sta³ siê dla mnie zbawieniem.
Wy za¶ z weselem czerpaæ bêdziecie wodê
ze zdrojów zbawienia.
Chwalcie Pana,
wzywajcie Jego imienia.
Dajcie poznaæ Jego dzie³a miêdzy narodami,
przypominajcie, ¿e wspaniale jest imiê Jego.
¦piewajcie Panu, bo uczyni³ wznios³e rzeczy,
niech to bêdzie wiadome po ca³ej ziemi.
PRZYKAZANIE BOZE NIE JEST WYRAZEM BOZEGO KONTROLOWANIA STWORZONEGO PRZEZ NIEGO SWIATA. NIE JEST TEZ MATERIALEM SLUZACYM DO TESTOWANIA WIERNOSCI CZLOWIEKA ALE SZANSA WZROSTU I TO TAKIEGO KTORY DALEKO PRZEKRACZA JEGO LUDZKIE WYOBRAZENIA .
„Opu¶ci³e¶ ¼ród³o m±dro¶ci. Gdyby¶ chodzi³ po drodze Bo¿ej, mieszka³by¶ w pokoju na wieki”
CZY NIE NALEZY TEGO STWIERDZENIA ZAAPLIKOWAC DO NASZYCH KRYZYSOW?
Chcê u¶wiêciæ wielkie imiê moje, które zbezczeszczone jest po¶ród ludów, zbezczeszczone przez was po¶ród nich, i poznaj± ludy, ¿e Ja jestem Pan - wyrocznia Pana Boga - gdy oka¿ê siê ¦wiêtym wzglêdem was przed ich oczami.
TAM GDZIE BRAKUJE DOSKONALOSCI LUDZKIEMU NAWROCENIU, TAM BOG TE SLABOSC UZUPELNIA SWOIM MILOSIERDZIEM , MAJAC NA UWADZE JESZCZE SZERSZY KRAG ZBAWIENIA.
JEST TO NOWE DZIELO STWORZENIA CZLOWIEKA, DAJAC MU ”NOWE SERCE I NOWEGO DUCHA”, JEGO BOZEGO DUCHA SWIETOSCI. WTEDY SWIAT STANIE SIE BOZYM KROLESTWEM.
Jak ³ania pragnie wody ze strumieni,
tak dusza moja pragnie Ciebie, Bo¿e.
Dusza moja Boga pragnie, Boga ¿ywego,
kiedy¿ wiêc przyjdê i ujrzê oblicze Bo¿e?
Ze¶lij ¶wiat³o¶æ i wierno¶æ swoj±,
niech one mnie wiod±.
Niech mnie zaprowadz± na Twoj± górê ¶wiêt±
i do Twoich przybytków
I przyst±piê do o³tarza Bo¿ego,
do Boga, który jest moim weselem i rado¶ci±.
bêdê Ciê chwali³ przy d¼wiêkach lutni,
Bo¿e, mój Bo¿e!
„Dawny nasz cz³owiek zosta³ razem z Nim ukrzy¿owany po to, by¶my ju¿ wiêcej nie byli w niewoli grzechu”.
NIE NALEZY SPROWADZAC TEJ RZECZYWISTOSCI DO „NIE”, TO ZNACZY , ZE NIE BEDE KLAMAL, NIE BEDE ZABIJAL, NIE BEDE CUDZOLOZYL....ALE BEDE ZYL W MILOSCI BOGA, CZYLI BEDE TAK JAK ON KOCHAL.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum