Módlmy siê: Wszechmog±cy, wieczny Bo¿e, wejrzyj na Serce najmilszego Syna swego i na chwa³ê, zado¶æuczynienie, jakie w imieniu grzeszników Ci sk³ada; daj siê przeb³agaæ tym, którzy ¿ebrz± Twego mi³osierdzia i racz udzieliæ przebaczenia w imiê tego¿ Syna swego, Jezusa Chrystusa, który z Tob± ¿yje i króluje na wieki wieków
W tym Roku Wiary modlmy sie o wiare w Jezusa Chrystusa
i o opieke Opatrznosci Bozej dla nas i naszych bliskich,
i bysmy chcieli i umieli swiadczyc o Bogu wszedzie, gdzie nas Bog posle...
Aby przewa¿a³a w¶ród ludów kultura dialogu, s³uchania i wzajemnego poszanowania.
Aby tam, gdzie wp³yw sekularyzacji jest silniejszy, wspólnoty chrze¶cijañskie potrafi³y skutecznie prowadziæ now± ewangelizacjê.
od wszelakich zlych przygod racz nas zawsze wybawiac Panno chwalebna i blogoslawiona
Maryjo, pros z nami Ducha Swietego o
mi³o¶æ, rado¶æ, pokój, cierpliwo¶æ, uprzejmo¶æ, dobroæ, wierno¶æ, ³agodno¶æ, opanowanie.
Modlmy sie za dusze naszych bliskich zmarlych.
Modlmy sie o pokoj w Syrii i na swiecie.
Modlmy sie za nas samych.
Z psalmu 23
Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogê odpocz±æ, orze¼wia moj± duszê.
Chocia¿bym przechodzi³ przez ciemn± dolinê, z³a siê nie ulêknê, bo Ty jeste¶ ze mn±.
zamieszkam w domu Pana po najd³u¿sze czasy.
Dolaczam jeszcze modlitwe radosci za dzisiejsza rozmowe ( wczorajsze czytania i komentarze) o wychowaniu dzieci, o rodzinie, o pragnieniu bliskosci Boga... Dziekuje Bogu za Wasza troske o wasze rodziny i za powierzenie sie Dobremu Pasterzowi. Dzisiaj prosze aby serca nasze byly tak jak Jego serce.
Juz po odpuscie, a wiec uroczystej Mszy sw podczas ktorej ksieza recytowali z wiernymi i spiewali piesni z calego serca, nizej podpisany od 30 lat tak sobie nie pospiewal. Procesja byla piekna, bo rodzinna, ludzie sie usmiechali, dziewczynki z przejeciem sypaly kwiaty, pogoda sliczna a jeszcze rano niebo bylo olowiane, szare i ciezkie. Kolacja w gronie ksiezy ktorzy wzieli udzial w odpuscie braterska i wesola. Kochani moi, jednym slowem nie jest zle. Niech Bog bedzie uwielbiony w czasie odpustow i w codziennosci zycia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum