Wysłany: 6 Lipiec 2014, 08:04 Czy da sie to przelozyc na program polityczny
Prawdziwej radosci nie ma co oczekiwac od krola posiadajacego wielkie bogactwa, potezne armie i prowadzacego niszczycielskie wojny, ale od krola pokoju, ktory jest skromny i ubogi. Jest nim Jezus Chrystus.
Czy mozna to przelozyc jakos na program polityczny ? Jak?
Z pewnoscia powie cos na ten temat Jurek, in sza Alllah'
Niech mówi± o chwale Twojego królestwa
i niech g³osz± Twoj± potêgê.
Nie ma co równie¿ oczekiwaæ, ¿e jakikolwiek ziemski król, czy te¿ najbardziej demokratyczny rz±d , zorganizuje pañstwo , tak i¿ ono ca³kowicie nas zadowoli.Nie zbudujemy tego raju na ziemi, ¿eby¶my nie wiem jak go pragnêli i nie wiem jak siê starali.
Królestwo Bo¿e nie jest bowiem z tego ¶wiata...., a cicho¶æ i pokora nie s± i nie bêd± nigdy atrybutami ziemskiego panowania.
Królestwo Bo¿e zaczyna siê tutaj na ziemi, ale jest ono wewnêtrznym królestwem rosn±cym i dojrzewaj±cym w ludzkich sercach
.Oby tylko owoce tego wzrostu stawa³y siê coraz bardziej widoczne...
A jednak bywaj± politycy na ca³ym ¶wiecie, którzy staraj± siê sprostaæ swojej misji .Bywali i królowie ¶wiêtymi. Nie tracmy nadziei, albowiem jest ona cnot±.
Ja te¿ my¶lê jak Basia..ziemia jest powo³ana by .staæ siê now± ziemi±...a gdyby u³o¿yæ program polityczny wed³ug serca,które pomy¶la³oby o dobru kazdego.I o dialogu z tymi, którzy s± przeciw, w którym by³aby mi³o¶æ do nich
Krolestwo Chrystusa rowniez bedzie posiadalo ceche krolestwa ziemskiego, tak jak On sam jest "prawdziwym czlowiekiem i prawdziwym Bogiem", a my wierzac w zycie wieczne, wierzymy jednoczesnie w "cial zmartwychwstanie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum