Szczescie wieczne nie jest zwyklym przedluzeniem obecnego zycia w nieskonczonosc, bo byloby to raczej wiecznym nieszczesciem. Nie jest tez nagroda za egzaminacyjny sukces w zyciowych zawodach, bo Bog jest Ojcem a nie trenerem i nie traktuje nas jak zawodnikow przygotowywanych do igrzysk. Zbawienie jest dojrzewaniem do swietosci, w domu Bozym, w Kosciele, pod opieka Ojca i swietych, do Pelni Zycia, czyli do pelni milosci.
Zycie nasze jest oczekiwaniem i zycie nasze jest pragnieniem, ktore ma sie zrealizowac w calej pelni „w dniu objawienia” chwaly Panskiej, ktory bedzie jednoczesnie „dniem objawienia sie synow Bozych”, czyli nas wszystkich wierzacych w Chrystusa i tych ktorzy nie znajac imienia Chrystusa za Nim tesknia. Bedziemy wowczas uczestniczyli w calej pelni w „wolnosci i chwale dzieci Bozych”.
Dzi¶ w godzinie Apelu Jasnogórskiego bêdzie Msza ¶w. za mojego syna z intencj±:o szczê¶cie wieczne z okazji imienin ( Andrzeja ¦wierada). U¶wiadomi³am sobie jaki to piêkny zwyczaj wzywania wiernych na modlitwê biciem dzwonów na pó³ godziny przed Msz± ¶w.
...czyli nas wszystkich wierz±cych w Chrystusa i tych którzy nie znaj±c imienia Chrystusa za Nim têskni±...
Najbardziej mnie martwi± ci, którzy Chrystusa poznali, do których by³o skierowane S³owo, ale którzy nigdy nie poznali Go naprawdê...Moja bliska kole¿anka , osoba wydawa³oby siê bardzo pobo¿na, wyzwa³a wczoraj Pana Boga, gdy¿ nie wys³uchuje jej pró¶b i modlitw i nie ma jej zdaniem ¿adnej lito¶ci nad ni±.
Chyba bli¿si Królestwa s± ci, którzy Chrystusa nie poznali, a za Nim têskni± , nie wiedz±c o tym. Nie ma w nich chocia¿ ¿adnej winy...
Patrz±c w ten sposób dostrzega siê ogromn± potrzebê Ewangelizacji w krajach tzw. chrze¶cijañskich.
Oby¶my odnale¼li w tym jakie¶ swoje miejsce i swoj± rolê, oby Pan zechcia³ siê nami pos³ugiwaæ.
Spoznilem sie, nie bylo internetu, ale zaraz bedzie Msza sw. "singlowa". Wzialem w cudzyslow te singlowosc, bo na Mszy sw. zawsze jest swiat caly, no i te osoby ktore wspominamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum