Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(21-27)-2-2016-(niedz-sobota)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 20 Luty 2016, 22:36   NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(21-27)-2-2016-(niedz-sobota)

(£k 15,18)
Powstanê i pójdê do mego ojca i powiem:
„Ojcze, zgrzeszy³em przeciw niebu i wzglêdem ciebie”.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 20 Luty 2016, 22:54   

K+M+B

21-27 2 2016 niedziela-sobota

21 LUTEGO 2016

Niedziela

II niedziela Wielkiego Postu

Czesc Bolesna
---------------------------------------------------
Tajemnice Bolesne:

1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu.
2.Biczowanie Pana Jezusa.
3.Ukoronowanie korona z cierni.
4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa.
5.Smierc na krzyzu.

----------------------------------------------------

//

Tak bardzo

kochasz ¶wiat tak bardzo
¿e chcesz jego zbawienia
nawet za cenê krzy¿a
Twojego Syna

tak kochasz cz³owieka
¿e nie ma dla niego
innego istnienia
jak tylko z Tob±
i tylko na wieki

-wiersze O.Z. Kwiatkowskiego
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

------------------ 1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu. --------------
// //
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 2.Biczowanie Pana Jezusa. ---------------
//
Kim by³em i jakim by³em? Czy choæ jeden mój czyn by³ dobry, a je¶li nie czyn, to s³owo, a je¶li nie s³owo, to pragnienie? Ty za¶, Panie, jeste¶ dobry i mi³osierny, a d³oñ Twoja przysz³a z pomoc± pogr±¿onemu w otch³ani ¶mierci i wygarnê³a z dna mego serca bezmiar zepsucia. Rzecz ca³a polega³a na tym, ¿e nie chcia³em teraz tego, czego chcia³em przedtem, a pragn±³em tego, co by³o Twoj± wol±.
Bêdê Ciê kocha³, Panie, i dziêki Ci sk³ada³, i wyznawa³ imieniu Twojemu, poniewa¿ odpu¶ci³e¶ mi tyle z³ych i niegodziwych uczynków moich. £asce Twojej i mi³osierdziu Twojemu przypisujê to, ¿e¶ jak lód stopi³ grzechy moje. £asce Twojej przypisujê i to, ¿e wielu z³ych rzeczy nie pope³ni³em; czegó¿ bowiem nie by³em zdolny uczyniæ ja, skoro ukocha³em nawet taki wystêpek, który mi ¿adnej korzy¶ci nie przynosi³. I wyznajê, ¿e wszystko zosta³o mi odpuszczone — i to z³o, jakie pope³ni³em z w³asnej chêci, i to — czego dziêki Tobie nie pope³ni³em.
Któ¿ z ludzi ¶wiadom swojej w³asnej s³abo¶ci ¶mie w³asnym si³om przypisywaæ czysto¶æ i niewinno¶æ swoj±, aby mniej kocha³ Ciebie, jak gdyby mniej mu by³o potrzebne mi³osierdzie Twoje, przez które darowujesz grzechy nawracaj±cym siê ku Tobie?... Niech raczej tym wiêcej Ciebie mi³uje, poniewa¿ widzi, ¿e kto mnie z tak wielkiej niemocy grzechów moich uwolni³, ten jemu w tak wielk± niemoc grzechów nie pozwoli³ siê uwik³aæ

- (¶w. Augustyn: Wyznania IX, l, 1; II, 7, 15).
//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 3.Ukoronowanie korona z cierni. ----------------
// //
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa. -----------
// //
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 5.Smierc na krzyzu-----------------------
// //
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 21 Luty 2016, 09:19   

Pan moim ¶wiat³em i zbawieniem moim,
kogo mia³bym siê lêkaæ?
Pan obroñc± mego ¿ycia,
przed kim mia³bym czuæ trwogê?

Ps 27

Spraw Panie, aby kazda Msza sw. byla mistyczn± odnow± przymierza z Toba i przedsmakiem spelnienia sie Twojej obietnicy zamieszkania w Ziemi Obiecanej.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 21 Luty 2016, 09:20   

Bêdê szuka³ oblicza Twego, Panie.
Nie zakrywaj przede mn± swojej twarzy

Ps 27

Badz z nami w szarej codziennosci naszego oczekiwania na spelnienie sie Twojej obietnicy, badz zapowiedzia i badz przedsmakiej jej spelnienia .

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 21 Luty 2016, 09:21   

Oczekuj Pana, b±d¼ mê¿ny,
nabierz odwagi i oczekuj Pana.

Ps 27

Umocnij Panie moja wiare duchem odwagi i duchem milosci ktora sie nie zniecheca

ZoRo

Miejscowosc: Warszawa
WysÅ‚any: 23 Luty 2016, 13:58   O.Zygmunt na leczeniu...

Abuna nasz Zygmunt - do wieczora bêdzie w szpitalu (nie znam szczególów).
Pamietajmy o Drogim Ojcu w modlitwie. Duchu Swiety Bo¿e, prowadz leczacych Ojca lekarzy.
Szczê¶æ Bo¿e! ZR

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 23 Luty 2016, 20:30   

B³ogos³awieñstwa!

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 24 Luty 2016, 11:06   

Juz w domu, miernik arytmii serca wyciagniety z piersi, ranka sie zabliznia , mam nadzieje , ze nie bedzie powiklan. Wynikow jeszcze nie znam sprawozdania tej maszynki ktora towarzyszyla mi poltora roku chyba. Dobrze sie czuje. Dzieki za kazde pobozne westchniecie w mojej intencji.
Swoja droga robilo wrazenie podpisywanie zgody na operacje ( i konsekwencje ), szczegolnie tej ostatniej kartki, tuz przez zabiegiem, kiedy lezalem na "desce do prasowania", namaszczony jakimis smarami na odbycie operacji. Potem lezalem kilka godzin i zwialem przed zachodem slonca z intensywnej terapii, czy czegos takiego, terroryzujac lekarza swoimi licznymi zobowiazaniami duszpasterskimi. Jazda pociagiem z Leczycy byla bardzo przyjemna, ale otwarcie drzwi mojego pokoju jeszcze bardziej.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 24 Luty 2016, 11:07   

Ja za¶ pok³adam ufno¶æ w Tobie, Panie,
i mówiê: „Ty jeste¶ moim Bogiem”.
W Twoim rêku s± moje losy,
wyrwij mnie z r±k wrogów i prze¶ladowców.

Ps 31

Tobie sie Panie powierzam.

dbs

Miejscowosc: W-wa
WysÅ‚any: 26 Luty 2016, 10:39   

Bardzo dobrze Ojca rozumiem w tej ca³ej sytuacji.
Nawet Ojciec nie wie, jak dobrze.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 27 Luty 2016, 12:08   

Blogoslawienstwa prosze dla wczorajszych uczestnikow spotkanie z "poeta" Nie powiem o kogo chodzilo, niech to uczyni glowna winowajczyni, czyli Basia .

Wczoraj modlilismy sie z "najstarszakami" lubelskimi". Napislbym duzo wiecej gdyby nie moj superinteligentny kursor, ktory wyprzedza moje pisanie i zanim uderze w jakis klawisz on wie lepiej i oknieropkadnie przeszwakadza, maci i nie pozlejwala mi pisac dalej....

Dzisiaj spotkanie z Domownikami i ..... zobaczymy.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu