Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA KAPLICZKA w lipcu (3.VII. - 9.VII.2016)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 2 Lipiec 2016, 14:43   NASZA KAPLICZKA w lipcu (3.VII. - 9.VII.2016)

(Mk 1,15)
Bliskie jest królestwo Bo¿e.
Nawracajcie siê i wierzcie w Ewangeliê.
Ostatnio zmieniony przez Ave Maryja 16 Lipiec 2016, 15:31, w caÅ‚oÅ›ci zmieniany 1 raz  

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 2 Lipiec 2016, 15:08   

K+M+B

Czesc Bolesna
---------------------------------------------------
Tajemnice Bolesne:

1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu.
2.Biczowanie Pana Jezusa.
3.Ukoronowanie korona z cierni.
4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa.
5.Smierc na krzyzu.

----------------------------------------------------

//
Ty te¿

Niebiañskie pochodnie proroctw
Znacz± moj± drogê do nieba
Wiary mej nie oddam
Nawet za rado¶ci ogromne
Bo dziêki niej zbawienie
Cicho we mnie dojrzewa i skromnie
A gdy przez mia³ko¶æ czasu siê przebijê
To wówczas ju¿ nie pochodnie
Ale niebo zobaczê ogromne

Gdy przyjdziesz po mnie

Ty te¿ przecie¿ na to czekasz

/wiersz O.Z.Kwiatkowskiego/
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

------------------ 1.Modlitwa Pana Jezusa w Ogrojcu. --------------
//

Uwielbiam Ciê, Bo¿e mój, ¶wiêty równie w swym wnêtrzu jak i na zewn±trz, ¶wiêty zarówno w dzie³ach, jak i w swej istocie. ¯adne stworzenie nie mo¿e zbli¿yæ siê do Twojej niedostêpnej ¶wiêto¶ci. To Ty raczej zbli¿asz siê, dotykasz, ogarniasz i bierzesz w posiadanie ka¿de stworzenie, bo wszystko mo¿e ¿yæ tylko w Tobie i wszystko, co stworzy³e¶, jest dobre.Uwielbiam Ciê, bo stworzy³e¶ ka¿d± rzecz dobr± w swoim gatunku. Uwielbiam Ciê, bo podtrzyma³e¶ i zachowa³e¶ swoj± moc± wszystkie rzeczy, kiedy je ju¿ stworzy³e¶, aby istnia³y i nie popad³y natychmiast w nico¶æ. Uwielbiam Ciê, bo udzieli³e¶ wszystkim takiej mocy, aby dzia³a³y same, b±d¼ to przez Ciebie, b±d¼ te¿ obok Ciebie.Uwielbiam Ciê, poniewa¿ udzieli³e¶ rozumnym stworzeniom ³aski, by chcia³y dobra i czyni³y je. Uwielbiam Ciê, poniewa¿ stworzy³e¶ cz³owieka w sprawiedliwo¶ci, czysto¶ci i ³asce, czyni±c go anio³em na ziemi. Lecz wielbiê Ciê jeszcze wiêcej, bo przywróci³e¶ mu ³askê w obfito¶ci, przez Syna swojego wcielonego. We wszystkich dzie³ach swoich jeste¶ ¶wiêty, Bo¿e mój, i godny uwielbienia.¦wiêty jeste¶ w swoich dzie³ach, o Panie: grzech wszed³ na ¶wiat za spraw± szatana, za moj± spraw±. Cz³owiekowi, mnie, nale¿y siê wstyd, ¿e wybieram z³o, a móg³bym wybraæ dobro. Jaka przepa¶æ istnieje miedzy mn± a Tob±, mój Stworzycielu.Krzy¿ Twój, o Panie, ukazuje tê przepa¶æ istniej±c± miêdzy mn± a Tob±, a równocze¶nie on j± znosi. Krzy¿ ukazuje mój grzech i obrzydzenie, z jakim patrzysz na niego. Naucz mnie, o umi³owany Panie, m±dro¶ci krzy¿a w ca³ej pe³ni, abym nie tylko zrozumia³, jak jestem daleki od Ciebie, lecz otrzyma³ równocze¶nie ³askê przebaczenia
-(J. H. Newman).

//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 2.Biczowanie Pana Jezusa. ---------------
//

//
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------- 3.Ukoronowanie korona z cierni. ----------------
//

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 4.Dzwiganie krzyza przez Pana Jezusa. -----------
//

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 5.Smierc na krzyzu-----------------------
//

//
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 3 Lipiec 2016, 12:17   

Amen i amen

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu