Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA KAPLICZKA w styczniu (20.I.-26.I.2019)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 20 StyczeÅ„ 2019, 06:40   NASZA KAPLICZKA w styczniu (20.I.-26.I.2019)

Aklamacja (£k 4,18-19)
Nie wy¶cie Mnie wybrali, ale Ja was wybra³em, aby¶cie szli i owoc przynosili.

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 20 StyczeÅ„ 2019, 07:03   

K+M+B

25 STYCZNIA 2019
Pi±tek
Pi±tek - ¦wiêto Nawrócenia ¶w. Paw³a Aposto³a

Czesc ¦wiat³a

------------------------------------------------
Tajemnice ¦wiatla:

1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.
2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie.
3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia.
4.Przemienienie na gorze Tabor.
5.Ustanowienie Eucharystii.
-----------------------------------------------

//

dok±d idziesz

dok±d idziesz Abrahamie
jaki sen pokrêtny
otumani³ twoj± duszê
aby tak roztrwoniæ swoje cia³o
oraz cia³o twojej ma³¿onki Sary

po kananejskich obcych drogach
samotny jak palec
pod dêbem zamiast domu
na koñcu w³óczêgi
któr± nazwa³e¶ ¿yciem
Abrahamie
jakiemu s³owu
da³e¶ siê pokonaæ
jakie s³owo pozwoli³o ci zwyciê¿yæ?

//wiersz O.Z.Kwiatkowskiego//
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(za wiere, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

---------------- 1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia. ----------------

Bo¿e mój, przebaczenia; przebaczenia grzechów mojego dzieciñstwa oraz m³odo¶ci, tylu strasznych grzechów i obrazy Twojej w wieku dojrza³ym, grzechów mojego ¿ycia zakonnego i tych wszystkich, które pope³ni³em a¿ do dnia dzisiejszego, do chwili obecnej... Ach! Bo¿e, Bo¿e mój, jak nie ma ani dnia, godziny, chwili, za któr± nie powinien bym dziêkowaæ Ci bez miary, tak te¿ nie ma dnia, mo¿e godziny, mo¿e nawet najmniejszej chwilki; za które nie powinien bym po tysi±ckroæ razy b³agaæ o przebaczenie! Przebaczenia; przebaczenia za wszystkie grzechy, obrazy, niewierno¶ci... za wszystkie czyny, które we mnie nie podoba³y siê Tobie i obra¿a³y Ciê od mego urodzenia a¿ do chwili obecnej.
Dopomó¿ mi, Bo¿e mój, spraw, aby umar³ we mnie cz³owiek stary, nêdzny, oziêb³y, niewdziêczny, niewierny, s³aby, chwiejny, niesta³y, a „stwórz we mnie serce nowe”, gor±ce, odwa¿ne, wdziêczne, wierne, mê¿ne, sta³e, mocne... Po¶wiêcam Ci wszystkie chwile tego drugiego okresu mojego ¿ycia... Spraw, aby moja przysz³o¶æ by³a ca³kowitym przeciwieñstwem mojej przesz³o¶ci, aby j± naprawi³a i by³a ca³kowicie po¶wiêcona pe³nieniu Twojej woli; niechaj wszystkie jej chwile wielbi± Ciebie w stopniu, w jakim chce tego Twoja wola (Ch. de Foucauld).

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------4.Przemienienie na gorze Tabor. ----------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------5.Ustanowienie Eucharystii.------------------

Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...Amen
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 20 StyczeÅ„ 2019, 10:32   

My¶lê ze dobr± okazja (nie znaczy ze sie z tego ciesze) jest teraz, po zamordowaniu prezydenta Gdanska, aby sie odbic od moralnego dna czego codziennym ¶wiadkiem sa media. Czy glownym winowajca jest polityka? Kosciol? komunizm? obca agentura?
Zadbac o siebie i swoja rodzine - to wydaje sie najpewniejszy poczatek rewolucji, bo politycy, ksieza i agenci sa przeciez osobami i maja tez rodziny....

dbb

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 24 StyczeÅ„ 2019, 16:18   

Niech Bog zatrzymuje z dala od nas wscieklosc, wrogos i gniew.
Niech Bog rozpali w nas uprzejmosc, tolerancje i milosierdzie.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu