Intencja: Święty Michale Archaniele, wstaw się za mną u Pana.
Modlitwa siódmego dnia nowenny
Najświetniejszy archaniele, św. Michale, który z troskliwością większą od rodzicielskiej zstępujesz do Królestwa Czyśćcowego, pełnego udręki, by uwalniać dusze wybranych i przenosić je w wieczną szczęśliwość, wyjednaj dla mnie to, bym poprzez świątobliwy i ofiarny żywot zasłużył na uniknięcie tych strasznych męczarni; a jeżeli ze względu na jakiekolwiek przewiny lub na niedostatek pokuty w tym życiu skazany zostanę na znoszenie ich przez jakiś czas, wstaw się za mną u Pana i nakłoń wszystkich moich przyjaciół, by poparli mnie, umożliwiając jak najrychlejsze przeniesienie do nieba, gdzie opromieni mnie najświętsza światłość, obiecana Abrahamowi i wszystkim jego potomkom.
Ojcze Nasz…
Zdrowaś Mario…
Chwała Ojcu…
Litania do św. Michała Archanioła
Modlitwa Papieża Leona XIII do św. Michała Archanioła
.
W ósmym dniu prosimy o wzrost w wierze, wytrwałość w modlitwie i o zdrowie.
HYMN
O Wodzu potężny, – Patronie święty nasz, – miecz w górę dzierżąc mężny, – przed Panem trzymasz straż.
Błogosław nam dziś z nieba, błagalną wznosim dłoń, – Pomocy Twej nam trzeba, – i Michale święty broń.
Czart czyha na nas z sidłem – i bój nam wydał świat, – Rozkoszą, złud mamidłem – zatruwa życia kwiat.
W tej walce z piekła mocą, – co rani naszą skroń, – Przybywaj nam z pomocą, – od śmierci wiecznej broń.
Nie straszny wróg i burze, – zwycięstwo przyjdzie k’nam, – Gdy staniesz nam w lazurze – od niebios jasnych bram.
Pomocą Twoją wsparci – ze zgubnych ujdziem dróg, – Ze strachem pierzchną czarci, bo z nami będzie Bóg.
A gdy ten bój ukończym – ku chwale Bożej już, – O prowadź nas, Michale, – hen w błyski jasnych zórz.
W świat prowadź nas różany, – gdzie marzeń naszych kres, – Gdzie mieszka Pan nad Pany – i nie ma gorzkich łez.
.
3 października
W indeksie święych i blogoslawionych Kościola katolickiego na 3 października nie wskazano obowiązkowgo wspomnienia Patrona Dnia - dziś przypada wspomnienie dowolne lub obchód lokalny.Wspomijmy dziś Patrona naszej NetParafii, którego zawdzieczamy niezawodnemu od lat Romkowi R-k DMM:
Św. Ildefonsie módl się za rozproszonymi po całym świecie DOMownikami, tu jest nasz DOM.
"Pocztowy gołąb do domu wraca, zawsze do domu wraca".
P.S
Dziękuję Basiu BARMAL za trzeciopaździernikowe Tereski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum