1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.
2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie.
3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia.
4.Przemienienie na gorze Tabor.
5.Ustanowienie Eucharystii.
-----------------------------------------------
//
Sekwencja
Ton± nasze wzruszenia
Wrzucane jedne po drugich
Do bezdennej studni
Uniwersalnej pustki
A na pustyni
Logicznie umotywowanego bezsensu
Marzenia staja siê chimerami
Nigdy nie istniej±cych ludzi
Na twardej powierzchni skóry
Kosmicznego milczenia
Ropieæ mia³a na wieki
Rana ludzkiej duszy
Gdyby nie uleczy³ jej swoj± muzyk±
Odwieczny Kompozytor
Dopisuj±c do swej partytury
Sekwencje o Zbawieniu
I sam j± wykona³
/wiersze O.Z.Kwiatkowskiego/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(za wiere, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
---------------- 1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie. ---------------
Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
---------------- 2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie. ----------------
Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
----------------3.G³oszenie Krolestwa Bo¿ego i wzywanie do nawrocenia. ----------------
Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
----------------4.Przemienienie na gorze Tabor. ----------------
Bez wahania s³uchajcie mego Syna, w którym mam upodobanie, którego przepowiadanie objawi³o Mnie, a pokora uwielbi³a. On jest prawd± i ¿yciem, moj± moc± i m±dro¶ci±. S³uchajcie Go: tajemnice prawa zapowiedzia³y Go, jêzyk proroków wys³awia³. Jego s³uchajcie: On zbawia ¶wiat przez swoj± krew... Jego s³uchajcie: On otwiera drogê do nieba i narzêdziem krzy¿a przygotowuje dla was stopnie prowadz±ce do Królestwa...
O¿yw, o Panie, moj± wiarê wed³ug nauki Twojej Ewangelii, i spraw, aby nie wstydzi³a siê Twojego krzy¿a, przez który ¶wiat zosta³ odkupiony. Spraw, abym nie lêka³ siê cierpienia dla sprawiedliwo¶ci, ani nie w±tpi³ w obiecan± nagrodê: przez trud dochodzi siê do odpoczynku, a przez ¶mieræ do ¿ycia.
Ty, o Chryste, przyj±³e¶ na siebie s³abo¶ci naszej nêdznej natury, lecz je¶li bêdziemy wytrwale oddawaæ Ci ¶wiadectwo i cze¶æ, równie¿ i my zwyciê¿ymy to, co Ty zwyciê¿y³e¶, i otrzymamy to, co obieca³e¶... Trzeba wype³niaæ przykazania i znosiæ przeciwno¶ci; spraw, niechaj zawsze rozbrzmiewa w naszych uszach g³os Ojca Twego, który kiedy¶ da³ siê s³yszeæ: „To jest mój Syn umi³owany, w którym mam upodobanie. Jego s³uchajcie” (¶w. Leon Wielki).
Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowa¶ Maryjo ... Zdrowa¶ Maryjo ... ................. Chwa³a Ojcu i Synowi i Duchowi ¦wiêtemu ...Amen +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum