1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------
//
o Maryjo
O Maryjo, Niepokalana Dziewico,
Tys kryszta³em czystym dla serca mojego.
Tys mocy moja, o silna kotwico,
Tys obron±, tarcz± dla serca s³abego.
O Maryjo, s³odka Matko moja,
Oddajê Tobie duszê i cia³o, biedne moje serce,
B±d¼ stra¿niczk±, zawsze ¿ycia mego,
Szczególnie w ¶mierci mojej godzinie i w ostatniej walce.
O Matko, Dziewico, nikt nie pojmie tego,
¯e Bóg niezmierzony staje siê cz³owiekiem,
To tylko jest motyw mi³osierdzia Jego,
Przez Ciebie o Matko, dane nam ¿yæ z Nim na wieki.
O Maryjo, Matko i Bramo niebieska,
To przez ciebie przysz³o na ¶wiat nam zbawienie.
Przez Twoje rêce ³aska nam p³ynie,
Wiernie na¶ladowaæ chcê Ciebie jedynie!
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------
Pozdrawiamy Ciê Maryjo, S³u¿ebnico Pañska, która zawsze jeste¶ zjednoczona z odkupieñczym dzie³em Twojego Syna!
Przyjmij mnie Matko Boga o Sercu tkliwym i zatroskanym o ka¿dego cz³owieka. Schroñ mnie w swym Niepokalanemu Sercu, abym do¶wiadcza³ w Nim obecno¶ci Trójcy Przenaj¶wiêtszej.
Matko dziewicza, która najlepiej znasz Boskie Serce Twojego Syna, zbli¿aj mnie do Niego.
B±d¼ przy mnie! Ty nigdy nie odmawiasz swego macierzyñskiego wstawiennictwa. Zawsze by³a¶ pomoc± w radosnym i odwa¿nym podejmowaniu ¿yciowych decyzji i prób, codziennych krzy¿y, wszelkich obowi±zków chrze¶cijañskich.
Twe Serce - to ¼ród³o ³aski. Jeste¶ drogowskazem, ja¶niej±c± „gwiazd±", która nieustannie prowadzi ku Jezusowi.
-http://duszpasterstwotrzezwosci.pl
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum