Wysłany: 10 Styczeń 2015, 08:35 MILOSC I POJEDNANIE
Milosc jest z Boga. Milosc jest konkretna jak Bog jest konkretny, a Bog jest tak konkretny jak swiat i jak cz³owiek którego stworzyl. Konkretny z wszystkim co cz³owieka stanowi, z jego cialem, dusza i duchem. Bog jest konkretny jak zycie. Milosc posiada te sama konkretno¶æ, bo „Bog jest miloscia”.
Na facebooku ktos wczoraj mowil o sile islamu w stosunku do naszej religii. Chociaz nie lubie porównañ, bo zwykle splyca siê przy tej okazji problem i zbytnio upraszczane sa miary, napisa³em , ze moim zdaniem to chrze¶cijañstwo jest slabe a nie islam taki mocny. Wydawalo mi siê bowiem, ze tym sposobem probowano na islam zrzucic odpowiedzialno¶æ za materializm i za zlaicyzowanie swiata zachodniego. Tymczasem to nie islam jest winny, ale Kosciol, czyli ja tez. Jednoczesnie mam ¶wiadomo¶æ olbrzymich mo¿liwo¶ci które tkwia w Kosciele, a mówi±c wprost w MILOSCI, gdyz wierzê, ze Chrystus nie umarl na darmo i nie na darmo ustanowil Kosciol, którego istota jest wlasnie Milosc, bez ktorej Kosciol nie jest Kosciolem, a chrze¶cijanin prawdziwym uczniem Chrystusa.
Wierze równie¿, ze wobec nas grzesznych, Boza milosc manifestuje siê jako Milosierdzie. Dlatego tez , nie na sobie polegam, ale w pierwszym rzedzie na Jezusie Chrystusie, Zbawicielu swiata i moim osobistym Zbawicielu (Jezu, ufam Tobie).
Wierze tez, ze praktyczna odpowiedzia na Boze Milosierdzie i praktycznym wyrazem mojego zaufania Jezusowi jest POJEDNANIE . Chcia³bym aby ono by³o przedmiotem moich i naszych staran.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum