(Ps 139,1-3.13-15)
REFREN: S³awiê Ciê, Panie, za to, ¿e¶ mnie stworzy³.
Przenikasz i znasz mnie, Panie,
Ty wiesz, kiedy siedzê i wstajê.
Z daleka spostrzegasz moje my¶li,
przygl±dasz siê, jak spoczywam i chodzê,
i znasz moje wszystkie drogi.
Ty bowiem stworzy³e¶ moje wnêtrze
i utka³e¶ mnie w ³onie mej matki.
S³awiê Ciê, ¿e¶ mnie tak cudownie stworzy³,
godne podziwu s± Twoje dzie³a.
Czesc Radosna
------------------------------------------------
Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
Dziêkujê
niebo bezradnie trzepoce siê we mnie
jak z³owiona na wêdkê ryba
która chce koniecznie powróciæ do wody
ale w moim trzepocie
kryje siê co¶ wiêcej
wdziêczno¶æ za to
¿e palec Bo¿y uczyni³ mnie ryb±
I ¿e stworzy³ dla wody
któr± jest mi³o¶æ
czyli obiecane
od zarania dziejów
szczê¶cie wieczne
/wiersz O.Zygmunta/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
O Trójco ¦wiêta, Ojcze, Synu i Duchu ¦wiêty, niechaj Twoja boska wszechmoc kieruje mn± i utwierdzi mnie, Twoja boska m±dro¶æ niechaj mnie poucza i o¶wieca, Twoja boska dobroæ niech wzmocni i udoskonali moj± wiarê, abym mog³a oddaæ j± Tobie w godzinie ¶mierci pe³n± i bez zmazy, wzbogacon± w obfito¶æ wszystkich cnót.
Ojcze niebieski, Królu królów, racz przygotowaæ we mnie uroczysto¶æ weseln± dla Króla, Twojego Syna. Jezu Chryste, Synu Boga ¿ywego, spraw, aby moja mi³o¶æ z³±czy³a siê z Tob±, poniewa¿ Ty jeste¶ równocze¶nie moim królem i moim Bogiem. Duchu ¦wiêty Pocieszycielu, zjednocz na wieki moje serce z Jezusem tym samym wêz³em mi³o¶ci, jakim jednoczysz Ojca i Syna
(¶w. Gertruda).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Wspomoz nas Panie Jezu w szukaniu wlasnej wolnosci w Twoich Slowach.
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Ostatnio zmieniony przez Rozaniec 21 Czerwiec 2015, 12:34, w całości zmieniany 1 raz
" dusza truchleje w nieszczesciu"
a ja trwam jeszcze z ufnoscia choc w troskach szczerbiacych nadzieje.
Boze Drogi, to co sie wokol nas dzieje i ze mna, to Twoja odpowiedz na moja uparta ludzka pyche.
Czy Twoja wola moze byc zla? Czy bede mogla ja udzwignac, zniesc w swym zmeczonym zyciu?
Boze miej milosierdzie, ucisz morze naszego zycia, bo zle fale wystarczajaco poniszczyly i zlego zrobily. W bagnie utonac nie chce. Dodaj dobrego wiatru w opadle skrzydla, bym sie jeszcze mogla wzniesc i razem z soba uniesc bliskich memu sercu.
Dziwny jest ten swiat. We Francji spotkalem Syrie, a w¶ród ludzi dotknietych tragedia utraty wszystkiego, spotkalem budowniczych domow, gdyz nie utracili siebie.
Szczê¶liwy cz³owiek, który siê boi Pana
i chodzi Jego drogami.
Bêdziesz spo¿ywa³ owoc pracy r±k swoich,
szczê¶cie osi±gniesz i dobrze ci bêdzie.
Ps 128
Pozwol nam chodzic Twoimi drogami , gdyz ufamy Tobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum