Wysłany: 18 Lipiec 2015, 11:04 Modlitwa o dobre uczestnictwo w Eucharystii
Spraw Panie, aby kazda Msza sw. by³a dla mnie wyjsciem z ziemi niewoli , do Ziemi Obiecanej.
Proszê o takie nastawienie ducha i o taka wra¿liwo¶æ duszy, abym na glos dzwonu, z calym przekonaniem, umial przy³±czyæ siê do pielgrzymiego pochodu wezwanych do Zbawienia.
Wszyscy razem, z rodzinami i dobytkiem, udaæ siê do Bozego Domu, gdzie spe³ni siê obietnica Pelni naszego cz³owieczeñstwa, w spotkaniu z Ojcem który nas stworzyl i odkupil.
Daj Boze, abym stanal do drogi nie majac nic w rece oprocz kija podró¿nego, jako znak mojego zaufania i oddania siê Tobie.
Niech pochodnia mojej gotowo¶ci wewnetrznej pali siê w ciemnosciach nocy , abym w ka¿dej chwili, nie bedac zmuszony do oczekiwania brzasku, móg³ siê udaæ w droge. Spraw abym nie by³ jak nieroztropne panny, którym zabraklo oliwy w lampach na powitanie Oblubienca kiedy do nich przyszed³ i nie mogly udac siê razem z Nim na weselne sale.
Spraw abym nie by³ obci±¿ony troska o pieniadze, o buty i bielizne na zmiane. Niech mnie prowadzi Twój aniol przewodnik, Twoi swieci, a przede wszystkim matczyna pomoc ¶wiêto¶ci Panienki Niepokalanej.
Daj Boze abym z wdziêczno¶ci± spo¿ywa³ ¶wiêty chleb Twojej Paschy, a dzieki komunii z Chrystusem , abym stawal siê wraz z innymi pielgrzymami id±cymi do tej samej Ziemi Obiecanej – Jednym, Chwalebnym, Mistycznym Cialem Twojego Syna, który jest naszym Bratem i naszym Panem.
O Panie, swoja barke zaladowana trudami i troskami codziennosci, choc na chwile dzis zostawiam na brzegu i przylaczam sie do pielgrzymow wedrujacych do Ziemi Obiecanej, oddajac sie myslami, dusza i sercem Tobie. Badz ze mna prosze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum