Tajemnice Radosne:m
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
Aniele Bo¿y, Stró¿u mój,
Ty zawsze przy mnie stój.
Rano, w wieczór, w dzieñ i w nocy
B±d¼ mi zawsze ku pomocy.
Strze¿ duszy i cia³a mego
I doprowad¼ mnie do ¿ywota wiecznego.
Amen.
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
"Dusza nigdy nie pozostaje bez towarzystwa anio³ów,
wiedz± przecie¿ te o¶wiecone duchy,
¿e nasza dusza posiada wiêksz± warto¶æ
ni¿ ca³y ¶wiat"
¦w. Bernard z Clairvaux
Powinni¶my pamiêtaæ jak wielkie przywileje daje nam pamiêæ i nabo¿eñstwo do ¦wiêtych Anio³ów. Czêsto nie jeste¶my ¶wiadomi faktu, ¿e z tymi wspania³ymi mieszkañcami nieba mo¿emy rozmawiaæ kiedy tylko zechcemy. Tu nie potrzeba audiencji ani czekania na odpowiedni± okazjê. Anio³ zawsze jest gotowy by wys³uchaæ, pocieszyæ, daæ si³ê w czasie najwiêkszej pora¿ki czy te¿ cieszyæ siê z rado¶ci i spe³nienia cz³owieka. Swoim natchnieniem daje nam, grzesznikom, si³ê znowu stan±æ na nogi i "zacz±æ raz jeszcze". Jest pos³añcem nie tylko wiary, ¶wiat³a i mi³o¶ci Bo¿ej, ale tak¿e pos³añcem nadziei – tak wa¿nej dla ka¿dego z nas, by nigdy siê nie zniechêcaæ. W chwilach próby, kiedy cz³owiek grzeszy, to w³a¶nie anio³ walczy o nasz± ¶wiêto¶æ, nasz± czysto¶æ duszy. Nieraz zapewne zdarzy³o siê nam przed pope³nieniem jakiego¶ grzechu czuæ uk³ucie, przedsmak wyrzutów sumienia, poruszenie... Jak¿e wa¿na jest wtedy ¶wiadomo¶æ, ¿e Bo¿y Anio³ – Nasz Stró¿, pomaga w walce z grzechem, robi co w Jego mocy, aby zachowaæ cz³owieka w stanie £aski U¶wiêcaj±cej.
http://www.traditia.fora....ernika,825.html
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Swieci Aniolowie, badzcie naszymi oredownikami, proscie Boga o potrzebne laski dla nas i naszych bliskich. Zanoscie Bogu nasze modlitwy.
Boze spraw, by Aniolowie strzegli naszego zycia. Niech zachowaja nas od wszelkiego zlego i doprowadzili do zycia wiecznego. Amen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum