88.
PAN JEZUS ODPOWIADA PRZEZ 名. FAUSTYN� NA PYTANIE SPOWIEDNIKA
+ Kiedy posz豉m na adoracj�, uczu豉m blisko嗆 Boga. Po chwili ujrza豉m Jezusa i Maryj�. Widzenie to nape軟i這 dusz� moj� rado軼i� i zapyta豉m si� Pana: - jaka jest wola Twoja w tej sprawie, w kt鏎ej mi si� spowiednik ka瞠 spyta�? – Jezus mi odpowiedzia�: jest wol� Moj�, aby tu by� i niech si� nie zwalania. I zapyta豉m si� Jezusa, czy mo瞠 by� ten napis: „Chrystus, Kr鏊 Mi這sierdzia”. Jezus mi odpowiedzia�: - Jestem Kr鏊em Mi這sierdzia, a nie m闚i� –„Chrystus”. W pierwsza niedziel� po Wielkanocy, pragn�, 瞠by by� publicznie ten obraz wystawiony. Niedziela ta jest 鈍i皻em Mi這sierdzia. Przez S這wo Wcielone daj� pozna� przepa嗆 Mi這sierdzia Mojego. (Dz 88)
206.
PAN JEZUS OBIECUJE ULECZY� DUSZE OSxBΒ
Na drugi dzie� po Komunii 鈍. us造sza豉m g這s: - c鏎ko Moja – patrz w przepa嗆 mi這sierdzia Mojego i oddaj temu mi這sierdziu Mojemu cze嗆 i chwa喚, a uczy� to w ten spos鏏 – zbierz wszystkich grzesznik闚 z ca貫go 鈍iata i zanurz ich w przepa嗆 mi這sierdzia Mojego. Pragn� si� udziela� duszom, dusz pragn� – c鏎ko Moja. W 鈍i皻o Moje – w 鈍i皻o Mi這sierdzia, b璠ziesz przebiega� 鈍iat ca造 i sprowadza� b璠ziesz dusze zemdlone do 廝鏚豉 mi這sierdzia Mojego. Ja je ulecz� i wzmocni�. (Dz 206)
280.
PAN JEZUS POLECA OBCHODZI� 名I邛O BO浩GO MIΜSIERDZIA
Jezus ka瞠 mi obchodzi� to 鈍i皻o Mi這sierdzia Bo瞠go w pierwsz� niedziel� po Wielkanocy. Przez wewn皻rzne skupienie i umartwienie zewn皻rzne, przez trzy godziny nosi豉m pasek modl帷 si� nieustannie za grzesznik闚 i o mi這sierdzie dla 鈍iata ca貫go i rzek� mi Jezus: wzrok M鎩 z upodobaniem dzi� spoczywa na domu tym. (Dz 280)
341.
PAN JEZUS WYJA吉IA 名. FAUSTYNIE, DLACZEGO DOMAGA SI�, BY OGΜSZONO W KO列IELE 名I邛O MIΜSIERDZIA
1934.11.5. w pewnym dniu rano, kiedy otwiera豉m furt�, 瞠by wypu軼i� ludzi naszych, kt鏎zy rozwo膨 pieczywo, wst徙i豉m na chwil� do kapliczki, 瞠by z這篡� Jezusowi minutow� wizytacj� i odnowi� intencje dnia. Oto Jezu, dzi� wszystkie cierpienia, umartwienia, modlitwy – ofiaruj� w intencji Ojca 鈍., a瞠by zatwierdzi� to 鈍i皻o Mi這sierdzia. Ale Jezu, jedno jeszcze s這wo mam Ci powiedzie�, 瞠 dziwi mnie bardzo, 瞠 ka瞠sz mi m闚i� o tym 鈍i璚ie Mi這sierdzia, a przecie� takie 鈍i皻o – m闚i� mi – 瞠 jest ju�, wi璚 po c騜 mam o tym m闚i�?
I odpowiedzia� mi Jezus: - 瞠 kto o nim wie z ludzi? – Nikt. A nawet ci, co g這si� maj� i poucza� ludzi o tym Mi這sierdziu, cz瘰to sami nie wiedz� – dlatego pragn�, a瞠by obraz ten by� w pierwsz� niedziel� po Wielkanocy uroczy軼ie po鈍i璚ony i 瞠by odbiera� cze嗆 publiczn�, aby ka盥a dusza o tym wiedzie� mog豉.
Odpraw nowenn� w intencji Ojca 鈍i皻ego, kt鏎a ma si� sk豉da� z 33 akt闚, czyli powt鏎zenie tyle razy tej modlitewki, kt鏎ej ci� nauczy貫m do Mi這sierdzia. (Dz 341)
699.
PAN JEZUS 砥DA USTANOWIENIA 名I邛A BO浩GO MIΜSIERDZIA
W pewnej chwili us造sza豉m te s這wa: c鏎ko Moja, m闚 鈍iatu ca貫mu o niepoj皻ym mi這sierdziu Moim. Pragn�, aby 鈍i皻o mi這sierdzia, by這 ucieczk� i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczeg鏊nie dla biednych grzesznik闚. W dniu tym otwarte s� wn皻rzno軼i mi這sierdzia Mego, wylewam ca貫 morze 豉sk na dusze, kt鏎e si� zbli膨 do 廝鏚豉 mi這sier苓zia Mojego; kt鏎a dusza przyst徙i do spowiedzi i Komunii 鈍., dost徙i zupe軟ego odpuszczenia win i kar, w dniu tym, otwarte s� wszystkie upusty Bo瞠, przez kt鏎e p造n� 豉ski; niech si� nie l瘯a zbli篡� do Mnie 瘸dna dusza, chocia瘺y grzechy jej by造 jako szkar豉t. Mi這sierdzie Moje jest tak wielkie, 瞠 przez ca陰 wieczno嗆 nie zg喚bi go 瘸den umys�, ani ludzki, ani anielski. Wszystko co istnieje wysz這 z wn皻rzno軼i mi這sierdzia Mego. Ka盥a dusza w stosunku do Mnie, rozwa瘸� b璠zie przez wieczno嗆 ca陰 mi這嗆 i mi這sierdzie Moje. 安i皻o mi這sierdzia wysz這 z wn皻rzno軼i Moich, pragn�, aby, uroczy軼ie obchodzone by這 w pierwsz� niedziel� po Wielkanocy. Nie zazna ludzko嗆 spokoju, dopok康 nie zwr鏂i si� do 毒鏚豉 Mi這sierdzia Mojego. (Dz 699)
1041.
名. FAUSTYNA MODLIx SI� O WPROWADZENIE 名I邛A MIΜSIERDZIA BO浩GO
(11) Gor帷e pragnienie 鈍i皻a tego rozpala ca陰 dusz� moj�. W 瘸rliwej modlitwie o przy酥ieszenie tego 鈍i皻a doznaj� troch� ulgi i rozpocz窸am nowenn� w intencji pew要ych kap豉n闚, aby im B鏬 udzieli� 鈍iat豉 i natchnienia, aby si� starali o zatwierdzenie 鈍i皻a tego, i aby Duch Bo篡 natchn掖 Ojca 鈍. w ca貫j tej sprawie.
Nowenna sk豉da豉 si� z godziny adoracji przed Naj鈍i皻szym Sakramentem. B豉ga豉m gor帷o Boga o przy酥ieszenie 鈍i皻a tego i prosi豉m Ducha 安i皻ego. O natchnienie pewnych os鏏 w ca貫j tej sprawie. Nowenn� t� ko鎍z� w Wielki Czwartek.(Dz 1041)
1042.
PAN JEZUS ZAPEWNI� 名. FAUSTYN�, 浩 DOCZEKA WPROWADZENIA 名I邛EGO MIΜSIERDZIA BO浩GO
+ 23.III.l937. Dzi� si鏚my dzie� tej nowenny. Otrzyma豉m wielk� i niepoj皻� 豉sk�: Jezus Najmi這sierniejszy da� mi obietnic�, 瞠 doczekam si� uroczysto軼i obchodzenia 鈍i皻a tego.(Dz 1042)
1109.
PAN JEZUS UDZIELA� B犵ZIE ODPUSTU ZUPEΛEGO W 名I邛O MIΜSIERDZIA
Zaraz po przebudzeniu ogarn窸a mnie obecno嗆 Bo瘸 i czuj� si� dzieckiem Bo篡m. Mi這嗆 Bo瘸 zala豉 dusz� moj� i da� mi pozna�, jak wszystko od Jego woli zale積e jest i powiedzia� mi tes這wa: pragn� udzieli� odpustu zupe軟ego duszom. kt鏎e przyst徙i� do spowiedzi i Komunii 鈍. w 鈍i皻o mi這sierdzia Mojego. - I rzek� do mnie: c鏎ko Moja, nie b鎩 si� niczego. Ja zawsze jestem z tob�, chocia� ci si� zdaje, jakoby Mnie nie by這, a uni瞠nie twoje 軼i庵a Mnie z wysokiego tronu i 陰cz� si� 軼i郵e z tob�.(Dz 1109).
1517.
Z JAKIEGO 昱笈x WYSZΜ 名I邛O MIΜSIERDZIA BO浩GO
- C鏎ko Moja, powiedz, 瞠 鈍i皻o mi這sierdzia Mojego, wysz這 z wn皻rzno軼i [moich] dla pociechy 鈍iata ca貫go.(Dz 1517)
420b.
名. FAUSTYNA WIDZI DRZWI PROWADZ。E DO JASNO列I NIEBIA垶KIEJ
Wtem ujrza豉m jasno嗆 niedost瘼n� na kszta速 mieszkania kryszta這wego, utkanego z fal jasno軼i, nieprzyst瘼nej 瘸dnemu stworzeniu, ani duchowi. Do tej jasno軼i trzy drzwi – i w tej chwili wszed� Jezus w takiej postaci, jako jest na tym obrazie, do onej jasno軼i – w drzwi drugie, do wn皻rza jasno軼i, jest to jedno嗆 troista, kt鏎a jest niepoj皻a, niesko鎍zono嗆. Wtem us造sza豉m g這s: 安i皻o to wysz這 z wn皻rzno軼i Mi這sierdzia Mojego i jest zatwierdzone w g喚boko軼iach zmi這wa� Moich. Wszelka dusza wierz帷a i ufaj帷a mi這sierdziu Mojemu, dost徙i go. – Cieszy豉m si� niezmiernie dobroci� i wielko軼i� Boga swego. (Dz 420)
Nie mo髒esz pisa�� nowych temat籀w Nie mo髒esz odpowiada�� w tematach Nie mo髒esz zmienia�� swoich post籀w Nie mo髒esz usuwa�� swoich post籀w Nie mo髒esz g��osowa�� w ankietach Nie mo瞠sz za陰cza� plik闚 na tym forum Nie mo瞠sz 軼i庵a� za陰cznik闚 na tym forum