Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
Z POKLONEM
Na bardzo trudna wyprawe powolales nas Boze
Kazdy z nas by w niej niechybnie polegl
Gdyby nie nagie Dziecko lezace w zlobie
I gdybysmy jak magowie nie przyszli do Niego
Z poklonem
/wiersz O.Zygmunta Kwiatkowskiego/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Bo¿e mój, jeste¶ rozrzutny w swej trosce i w delikatno¶ci wzglêdem ka¿dej z istot ludzkich, które stworzy³e¶; jak gdyby na ¶wiecie nie by³o nikogo wiêcej. Istotnie, widzisz je wszystkie, ka¿d± z osobna, i ka¿d± z osobna mi³ujesz w jej ¿yciu ¶miertelnym, i ka¿d± z osobna obsypujesz pe³ni± Twoich przywilejów, zajmuj±c siê ka¿d± i troszcz±c siê o ka¿d± niezale¿nie od wszystkich innych...
Wszystkie czyny Twojej Opatrzno¶ci s± czynami mi³o¶ci. Nawet z³o, które dopuszczasz, pochodzi z Twojej mi³o¶ci... a Ty obracasz z³o na dobro. Przez z³o do¶wiadczasz ludzi i doprowadzasz ich do skruchy, aby wzrastali w cnocie i zdobywali w przysz³o¶ci wiêksze dobro. Nic nie dzieje siê na pró¿no, lecz wszystko zd±¿a do celu ³aski... Z wiar± pe³n± i pewn± uznajê m±dro¶æ i dobroæ Twojej Opatrzno¶ci, chocia¿ niezbadane s± Twoje wyroki i niepojête s±dy
(J. H, Newman).
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Jak odleg³y jest wschód od zachodu,
tak daleko odsun±³ nasze od nas winy.
Jak ojciec lituje siê nad dzieæmi,
tak Pan lituje siê nad tymi, którzy siê Go boj±
Ps 103
Bojazn Panska jest istota madrosci ludzkiej. Chodzi o bojazn, ktora jest wiara i miloscia
Szczê¶liwi, którzy mieszkaj± w domu Twoim, Panie,
nieustannie Ciê wielbi±c.
Szczê¶liwi, których moc jest w Tobie.
Mocy im bêdzie przybywaæ.
Ps 84
Daj nam Panie szczescie zamieszkiwania w Twoim Domu, mieszkajac w naszych domach. Daj nam szczescie wielbienia Ciebie calym naszym zyciem nie dlatego, ze tak trzeba, albo ze tak jest ladnie, ale z potrzeby serca.
Daj Panie aby nasza moc byla w Tobie.
Duszo Chrystusowa, u¶wiêæ mnie.
Cia³o Chrystusowe, zbaw mnie.
Krwi Chrystusowa, napój mnie.
Wodo z boku Chrystusowego, obmyj mnie.
Mêko Chrystusowa, wzmocnij mnie.
O dobry Jezu, wys³uchaj mnie.
W ranach swoich ukryj mnie.
Nie dozwól mi oddaliæ siê od Ciebie.
Od nieprzyjaciela z³o¶liwego broñ mnie.
W godzinie ¶mierci mojej wezwij mnie.
I ka¿ mi przyj¶æ do Siebie,
Abym ze ¶wiêtymi Twoimi chwali³ Ciê
Na wieki wieków. Amen.
Bogu dziekuje za lata kaplanstwa, za przygode zycia ktora nieustannie trwa, za tylu przyjaciol, tyle nacji i jezykow, za te wielka rodzine ktora powolal do zycia Bog...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum