Szczê¶liwa jeste¶, Naj¶wiêtsza Panno Maryjo, i godna wszelkiej chwa³y,
bo z Ciebie narodzi³o siê s³oñce sprawiedliwo¶ci,
Chrystus, który jest naszym Bogiem.
Tajemnice Radosne:m
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bo?ego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------
//
Bo¿e zarêczyny
per³ê ci ofiarujê
na otwartej d³oni
t± per³± bêdê Ja sam
powiedzia³ Pan
przez swego anio³a
do Maryi
wtedy Maryja
wypowiedzia³a zarêczynowe
„niech mi siê stanie
wed³ug Twojego
wyznania mi³o¶ci”
i uca³owa³a tê per³ê
przytulona do Jej serca per³a
sta³a siê Cia³em i zamieszka³a
pomiêdzy nami
dlatego od tej chwili
ka¿dy z nas potrzebuje
matczynego serca Maryi
/Wiersz O.Z. Kwiatkowskiego/
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------
Narodzi³a siê, by staæ siê Oblubienic± Ducha ¦wiêtego i Matk± Bo¿ego Syna. Wybrana przez Boga, niepokalana, nieska¿ona grzechem pierworodnym. Pomimo tak wielkich ³ask Maryja musia³a bardzo wiele wycierpieæ. Jej wiara okaza³a siê jednak niewzruszona. Wype³ni³a wszystko, czego Bóg od Niej oczekiwa³. Pro¶my Maryjê, by wyprasza³a nam ³askê niezachwianej wiary i uczy³a nas, jak w najtrudniejszych próbach powiedzieæ Bogu „tak”.
-Anna Lutostañska
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Chwal, duszo, Pana, Stwórcê swego
On wiary dochowuje na wieki,
uci¶nionym wymierza sprawiedliwo¶æ,
chlebem karmi g³odnych,
wypuszcza na wolno¶æ uwiêzionych.
Pan przywraca wzrok ociemnia³ym,
Pan d¼wiga poni¿onych,
Pan kocha sprawiedliwych,
Pan strze¿e przybyszów.
Ochrania sierotê i wdowê,
lecz wystêpnych kieruje na bezdro¿a,
Pan króluje na wieki,
Bóg twój, Syjonie, przez pokolenia.
PS 146
Niech Pan kroluje nam na codzien. Niech bêdzie krolem nas wszystkich.
Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.
W ka¿dym czasie Jemu ufaj, narodzie.
Przed Nim wylejcie wasze serca:
Bóg jest nasz± ucieczk±.
Ps 62
Komunia z Chrystusem jest prawdziwa, zbawcza m±dro¶ci±.
"Ojcze nie Moja ale Twoja wola" powtarzam za Jezusem, ale prosze daj sie przekupic najszczersza modlitwa serca i naklon swa wole ku naszym dobrym pragnieniom, Ojcze nas w niebie. Ty wiesz jakie one sa i wiesz co najlepsze dla nas.
Nadzieja...mialam w zyciu ambiwalentny stosunek do niej. Modlilam sie proszac o nia ale tak zwyczajowo. Wiara, milosc mialy dla mnie wazniejsze znaczenie. Dzisiaj sie zmienila kolejnosc wagi. Nadzieja stala sie najpotrzebniejsza by wiara i milosc sie ostaly.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum