Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
NASZA KAPLICZKA w kwietniu (19.IV.-25.IV.2020)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Caa Ziemia
Wysłany: 19 Kwiecień 2020, 08:05   NASZA KAPLICZKA w kwietniu (19.IV.-25.IV.2020)

Dla Jego bolesnej męki, miej miłosierdzie dla nas i całego świata.

Rozaniec

Miejscowosc: Cay wiat
Wysłany: 19 Kwiecień 2020, 08:40   

K+M+B

19 KWIETNIA 2020
Niedziela
Druga Niedziela Wielkanocna czyli Miłosierdzia Bożego

Czesc Swiatla

------------------------------------------------
Tajemnice Swiatla:

1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie.
2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie.
3.Gloszenie Krolestwa Bozego i wzywanie do nawrocenia.
4.Przemienienie na gorze Tabor.
5.Ustanowienie Eucharystii.
-----------------------------------------------

//

Łamanie chleba

to jest tajemnica
podzielić się nią z tobą chciałem
chleb mojego życia
który z tobą łamię

najprawdziwszej miłości
doświadczyłem wtedy
gdy cierpiałem
najczyściej zaś kochałem
gdy cierpiąc
wybaczałem

//wiersz O.Z.Kwiatkowskiego//
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(za wiere, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

---------------- 1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

---------------- 2.Objawienie Siebie na weselu w Kanie. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------3.Gloszenie Krolestwa Bozego i wzywanie do nawrocenia. ----------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------4.Przemienienie na gorze Tabor. ----------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

----------------5.Ustanowienie Eucharystii.------------------

Cytat z "Dzienniczka" nr 699

W pewnej chwili usłyszałam te słowa: Córko Moja, mów światu całemu o niepojętym (138) miłosierdziu Moim. Pragnę, aby święto Miłosierdzia, było ucieczką i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczególnie dla biednych grzeszników. W dniu tym otwarte są wnętrzności miłosierdzia Mego, wylewam całe morze łask na dusze, które się zbliżą do źródła miłosierdzia Mojego. Która dusza przystąpi do spowiedzi i Komunii świętej, dostąpi zupełnego odpuszczenia win i kar. W dniu tym otwarte są wszystkie upusty Boże, przez które płyną łaski; niech się nie lęka zbliżyć do Mnie żadna dusza, chociażby grzechy jej były jako szkarłat. Miłosierdzie Moje jest tak wielkie, że przez całą wieczność nie zgłębi go żaden umysł, ani ludzki, ani anielski. Wszystko, co istnieje, wyszło z wnętrzności miłosierdzia Mego. Każda dusza w stosunku do Mnie rozważać będzie przez wieczność całą miłość i miłosierdzie Moje. Święto Miłosierdzia wyszło z wnętrzności (139) Moich, pragnę, aby uroczyście obchodzone było w pierwszą niedzielę po Wielkanocy. Nie zazna ludzkość spokoju, dopokąd nie zwróci się do źródła miłosierdzia Mojego

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O m�j Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chro� od ognia piekielnego; zaprowad� do nieba wszystkie dusze, a szczeg�lnie te, kt�re najwi�cej potrzebuj� Twego Mi�osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 25 Kwiecień 2020, 09:06   

Upokórzcie się, nie komplikujcie sobie życia dumnymi porywami ambicji. Zaufajcie Bogu, powierzcie Mu się jak dzieci, ale nie udawajcie nieskazitelnych. To co jest złe w zdecydowany sposób odrzucajcie od siebie, a jeśli to się wam nie powiedzie, to powtórzcie to odrzucenie jeszcze raz i jeszcze raz od nowa, nie popadając w zniechęcenie. Bóg was widzi i każdemu kto podejmuje szczere próby - pomaga, pragnąc z naszej strony nie tyle podziękowań, co przyłączenia się do Niego, aby ratować tych którzy nie mogą sami sobie poradzić z życiem, a raczej ze śmiercią. Staniesz się wówczas posłańcem Bożym - Jego aniołem - mimo że wcale nie uważasz się za takiego, bo będziesz roznosił Jego płomień miłości, dając innym możliwość zakosztowania Jego Zbawienia. (1 P 5, 5b-12)

mwisniewski

Miejscowosc: Lublin
Wysłany: 28 Kwiecień 2020, 11:41   

"... nie udawajcie nieskazitelnych."

Nie udawajmy doskonałych.
Nie udawajmy lepszych niż jesteśmy naprawdę.
W ogóle nie udawajmy, że jesteśmy inni niż jesteśmy.

A może za jakiś czas - po spowiedzi, jutro, jeszcze dziś - uda nam się być choć odrobinę lepszym...

Z Panem Bogiem

Michał

barmal

Miejscowosc: Nowy Scz
Wysłany: 28 Kwiecień 2020, 22:32   

Jutro nie jest pewne-dlatego nie odkładajmy tego, co możemy zacząć dziś.

Odpowiedz do tematu