Wysłany: 21 Maj 2021, 22:12 Swiatlo podczas czuwania przed Zeslaniem Ducha Swietego
Przygotowanie jeszcze trwa. Jutro wigilia Zeslaia Ducha Swietego. Jakoś nie ciągnie mnie do wielkich spotkan, pelnych głośnej muzyki, ruchu... Wiem, że to nie jest jednak decydujące. To tylko duchowa orientacja. Pewnie bedę spowiadal a nie koncelebrował, czyli zamkne sie w konfesjonale. Nie zawsze to robię, a teraz do rzeczy.
Wreszcie pojawiło sie światlo (jako światelko kilka razy pojawiło sie wczesniej). Chodzi o Modlitwe Arcykapłańką Jezusa, a więc o Jego Serce, o to czego pragnie najbardziej : JEDNOŚĆ (Aby byli jedno jak Ja i Ty Ojcze). Chodzi ze wtedy świat przyjmie Chrystusa jako Bozego Wysłanca Milosci. Skoro jednosc, to i pojednanie. Jak bardzo świat go potrzebuje. Przebaczenie, pojednanie, milosierdzie...
Na razie tylko tyle, aby raczej zainspirowac, anizeli cokolwiek tlumaczyc albo propagowac.
Przyjrzyjcie sie duchowo tej prawdzie. Starajcie się w nią wejść modlitwa i refleksja. Spodziewam sie po tym owoców dla naszej Pielgrzymki.
Z Bogiem
Paweł stał się wszystkim dla wszystkich, ale przede wszystkim – dla Boga, aż po śmierć - obojętnie jaka by ona była i gdzie. Oto przykład tryumfu krzyża Jezusa Chrystusa, tryumf jego miłości.
Pan jest sprawiedliwy i sprawiedliwość kocha,
ludzie prawi ujrzÄ… Jego oblicze ( Z Ps 11)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum