Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestrzeń świętości
Autor Wiadomość
Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 24 Czerwiec 2021, 20:20   Przestrzeń świętości

https://youtu.be/Nk1ecnAATjQ

Nasz grzech narodowy: podzialy, wzajemna wrogosc, nie-solidarność.
Jest atak zła ktore nas wciaga, bo chcemy bronić dobra, ale nie robimy tego w ewangeliczny sposób. Trzeba tworzyc strefy swiatla, przestrzenie świętości, trzeba być w komunii z Chrystusem.
Warto wykorzystywac szanse jakie Bog nam daje. Kard. Wyszynski chcial dożyc tego szczęścia, zeby przynajmniej jedną Msze św odprawic..... We wrzesniu jego beatyfikacja. Wykorzystac to jako szanse dla naszego kosciola i narodu. Wpisuje sie to doskonale w robienie stref światla i przestrzeni świętości.
Zachecam do tego aby dać Duchowi Swietemu możliwość poważnej wspolpracy z nami.

mwisniewski

Miejscowosc: Lublin
Wysłany: 25 Czerwiec 2021, 15:31   

Powiększać przestrzenie świętości...
Brzmi to bardzo ambitnie.
Czy potrafimy?

A przecież wystarczy tylko i aż
wykorzystywac szanse jakie Bog nam daje

wciąż i wciąż.

Z Panem Bogiem

Michał

Aga Dziergowska
Agnieszka

Miejscowosc: Łódź
Wysłany: 25 Czerwiec 2021, 18:25   

NA razie nie kumam o co dokładnie chodzi Ojcu : o. A może to nie jest do zrozumienia, tylko do odczucia? Dziś taka pogoda, że uciekam przed migreną a tu tyle roboty w pracy :) i jeszcze Ojciec takie trudne zadanie stawia. Może jakaś podpowiedź?

Aga Dziergowska
Agnieszka

Wysłany: 25 Czerwiec 2021, 19:42   

Wzięłam się na sposób i słucham Ojca podczas Mszy świętej Szarbelowej i zaczynam rozumieć i czuć :). Ta przestrzeń swiętości stanowi Ojca "cechę charakterystyczną". Gdy ks się modli to właśnie emanuje Ojciec takim pokojem. Ten pokój promieniuje. Takiego pokoju doświadczyłam też właśnie w Medjugorie u Królowej Pokoju. Jak to zrobić żeby go zachować? Tyle wokół krzyku, problemów, zabiegania, lęków.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 25 Czerwiec 2021, 19:44   

Juz kilka wpisow bylo a propos , Msza św (link w poblizu), komentarz na jutro... No, ale gdzies jakoś dotra te wiadomości, wyjasnienia, światła. Te ostatnie sa najważniejsze. Bog olśni swoim światłem i poprowadzi do tego aby budowac w naszej przestrzeni zwyczajnego życia promyki spotkań z Chrystusem, refleksy Jego usmiechu na ludzkiej twarzy, iskry miłości i piękna. Swiat nie przyjmie Chrystusa, jak tego nie zobaczy, nie dotknie, nie doświadczy.

Aga Dziergowska
Agnieszka

Wysłany: 25 Czerwiec 2021, 20:15   

Obejrzałam, wcześniej nie mogłam, Teraz jestem już sama w pracy, a po modlitwie to nawet neurologiczne objawy mi ustąpiły i mogę się skoncentrować :0. Dziękuję Ojcu. To takie trudne budować pokój, gdy wokół krzyk i chaos...

Odpowiedz do tematu