Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
NASZA KAPLICZKA we grudniu (12.XII - 18.XII.2021)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Caa Ziemia
Wysłany: 12 Grudzień 2021, 02:49   NASZA KAPLICZKA we grudniu (12.XII - 18.XII.2021)

Głośmy z weselem,
Bóg jest między nami

Rozaniec

Miejscowosc: Cay wiat
Wysłany: 12 Grudzień 2021, 02:59   

K+M+B

12 GRUDNIA 2021
Niedziela
Trzecia Niedziela Adwentu

Czesc Radosna

------------------------------------------------

Tajemnice Radosne:
1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego.
2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety.
3.Narodzenie Pana Jezusa.
4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni.
5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni.
------------------------------------------------

Z powodu miłości

kocham i jestem kochany
i nic na to nie poradzę
raduje się
śpiewam
tańczę
skaczę
stateczne odmierzając kroki
popołudniowego spaceru
w klasztornym ogrodzie
sióstr niepokalanego uśmiechu Maryi
ogród należy do wiosny
a wiosna do Ciebie Panie
wiosna i stateczny staruszek
co w sutannie chodzi
jak w egzotycznej pidżamie
i kręci mu się w głowie
z powodu miłości
którą na niego zesłałeś teraz
i na wieki wieków amen

/wiersz O .Z. Kwiatkowskiego/

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc): Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

-------------- 1.Zwiastowanie Maryi, iz jest matka Syna Bozego. ----------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 2.Nawiedzenie Swietej Elzbiety. -------------

„ Radujcie się zawsze w Panu”

Radości nie można od nikogo wymagać ani jej żądać. Jest ona konsekwencją poznania Chrystusa i doświadczenia Jego obecności w głębi duszy. Osobę pogodną szybko rozpoznamy po jej wyrazie twarzy. Jej oblicze jest uważne, szlachetne, miłe i uprzejme. Pogoda ducha jest osadzona w relacji z Bogiem, nawet, gdy doświadczam niepewności, zaniepokojenia, wiem, że On jest. Paweł Apostoł mówi, by wszystkie problemy przedstawiać Bogu. W ten sposób nabieram większej świadomości zależności od Stwórcy, moich limitów, niewystarczalności i w postawie wdzięczności ożywiam wiarę poprzez zaufanie.
Jestem pewny, że Pan zna każdy szczegół i drobiazg, który Mu pokazuję i przedstawiam. On na pewno doprowadzi moje sprawy do lepszego rozwiązania, w taki sposób, by służyły lepiej innym ludziom i mnie. Już teraz chcę Mu za to podziękować.

/Komentarz s. Anny Juźwiak AP/

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 3.Narodzenie Pana Jezusa. --------------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 4.Ofiarowanie Jezusa w Swiatyni. --------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

-------------- 5.Odnalezienie Pana Jezusa wsrod uczonych w Swiatyni. ------------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O m�j Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chro� od ognia piekielnego; zaprowad� do nieba wszystkie dusze, a szczeg�lnie te, kt�re najwi�cej potrzebuj� Twego Mi�osierdzia ".

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
Wysłany: 17 Grudzień 2021, 21:13   

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2102207056621904&id=100004978892153&sfnsn=mo

barmal

Miejscowosc: Nowy Scz
Wysłany: 17 Grudzień 2021, 22:47   

A w kolegiacie, moim kościele parafialnym roraty dla dzieci według pomysłu lokalnej (ale obecnie o szerokim zasięgu krajowym) gazetki dla dzieci , w których bohaterem jest młody wujek Jezuita i co chwila można usłyszeć (na ekranach kościelnych pojawia się krótki filmik w czasie kazania), że Jezuita to taki ksiądz do zadań specjalnych. Można filmiki odnaleźć na you tubie. Pisemko dla dzieci nazywa się ,,Promyczek dobra".

Odpowiedz do tematu