Jezu, ufam Tobie
Obiecujê, ¿e dusza, która czciæ bêdzie ten Obraz nie zginie.
Obiecujê tak¿e ju¿ tu na ziemi zwyciêstwo nad nieprzyjació³mi,
a szczególnie w godzinie ¶mierci. Ja sam broniæ bêdê j± jako Swej chwa³y. (Dz. 48)
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------
//
Suchy pieñ ¿ycia
niezawodnym odczuciem pokoju i uniesienia
dostrzegam zawsze Twoje nadej¶cie ciche
staram siê nic nie mówiæ wówczas
gdy Ty samotnie modlisz siê we mnie
czekaj±c jak ptak siedz±cy na jajkach w gnie¼dzie
a¿ siê wykluje do nowego ¿ycia
na zielonych b³oniach niebiañskich
na ich ¿yznych po³oninach
widzê wtedy jak zieleni siê i zakwita
usch³y pieñ rajskiego drzewa
które zasadzi³e¶ we mnie
przed samym pocz±tkiem ¿ycia
- O. Z. Kwiatkowski
//
W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o
----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------
Chrystusowe orêdzie mi³osierdzia nieustannie dociera do nas w ge¶cie Jego r±k wyci±gniêtych ku cierpi±cemu cz³owiekowi.
(...) Jezus wskaza³ nam te¿ wielorakie drogi mi³osierdzia, które nie tylko przebacza grzechy, ale wychodzi te¿ naprzeciw wszystkim ludzkim potrzebom. Jezus pochyla³ siê nad wszelk± ludzk± nêdz±, materialn± i duchow±.
Konieczne jest (...), aby ludzko¶æ, podobnie jak niegdy¶ aposto³owie, przyjê³a dzi¶ w wieczerniku dziejów Chrystusa zmartwychwsta³ego, który pokazuje rany po ukrzy¿owaniu i powtarza: "Pokój wam!"
Trzeba, aby ludzko¶æ pozwoli³a siê ogarn±æ i przenikn±æ Duchowi ¦wiêtemu, którego daje jej zmartwychwsta³y Chrystus. To Duch leczy rany serca, obala mury odgradzaj±ce nas od Boga i od siebie nawzajem, pozwala znów cieszyæ siê mi³o¶ci± Ojca i zarazem bratersk± jedno¶ci±.
Z homilii Jana Paw³a II wyg³oszonej na Kanonizacja ¶w. Siostry Faustyny, 30 VI 2000
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------
Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ... +---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o
O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".
Maryja jest Bozym znakiem, prostym i zrozumialym. Grzech komplikuje nam nasze zycie. Maryja prostuje nasze drogi i pozwala rozumiec lepiej wolê Boz±, czyli droge naszego zbawienia.
Rado¶ci± jest dla mnie pe³niæ Twoj± wolê, mój Bo¿e,
a Twoje prawo mieszka w moim sercu”.Ps 40
Zmartwychwstaly Chryste Panie... niech Twoje milosierdzie w naszaej codziennosci, prowadzi do pragnienia naszych serc...do zycia wiecznego z Toba. Amen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum