Strona Główna nasz DOM
www.netparafia.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» NastÄ™pny temat
NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(24-30)-4-2016-(niedz-sobota)
Autor Wiadomość
Ave Maryja

Miejscowosc: Ca³a Ziemia
WysÅ‚any: 23 KwiecieÅ„ 2016, 16:22   NASZA--o--KAPLICZKAo--o--(24-30)-4-2016-(niedz-sobota)

¦wiêta Maryjo, Matko Bo¿a,
módl siê za nami grzesznymi.
Matko Bo¿a Mi³osierdzia módl siê za nami.
Ostatnio zmieniony przez Ave Maryja 23 KwiecieÅ„ 2016, 16:36, w caÅ‚oÅ›ci zmieniany 1 raz  

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 23 KwiecieÅ„ 2016, 16:31   

K+M+B

24-30 4 2016 niedziela-sobota

24 KWIETNIA 2016

V niedziela wielkanocna

Czesc Chwalebna

-----------------------------------
Tajemnice chwalebne:

1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstapienie Pana Jezusa
3.Zeslanie Ducha Swietego
4.Wniebowziecie Maryi
5.Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi.
----------------------------------------

//

Nazaretañska Maryjo

naucz mnie tak pracowaæ aby praca moja
by³a spe³nianiem zadania i misj±
naucz mnie nieustannie dziêkowaæ za Bo¿± mi³o¶æ
abym nie by³ ani zgorzknia³ym starcem
ani zadufanym w sobie m³odym lekkoduchem
naucz mnie wszystko wykonywaæ
we w³a¶ciwym czasie i we w³a¶ciwy sposób
aby ¿ycie moje by³o harmoni± moich pragnieñ
i Bo¿ego chcenia
niech moj± modlitw± – tak jak Twoj± w Nazarecie
bêdzie zwyk³a codzienno¶æ
naucz mnie mi³owaæ ni±
Boga i cz³owieka

- O. Z. Kwiatkowski
//

W Imie Ojca i Syna i Ducha Swietego. Amen
Wierze w Boga... Ojcze nasz...
(O wiare, nadzieje i milosc):Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo... Zdrowas Maryjo...
Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...

+---o---o-o-o---o

----------- I. Zmartwychwstanie Pana Jezusa -------------

O Dziewico Maryjo, Ty by³a¶ t± s³odk± rol±, na której zosta³o posiane nasienie S³owa wcielonego, Syn Bo¿y... Na tej b³ogos³awionej i s³odkiej roli wzros³o S³owo, wszczepione w Twoje cia³o, jak nasienie, które wrzuca siê w ziemiê i które dziêki ciep³u s³oñca kie³kuje i wydaje kwiaty i owoce... W ten sposób prawdziwie wzros³o przez ciep³o i ¿ar Bo¿ej mi³o¶ci, jak± Pan mia³ przy ludzkim narodzeniu, rzucaj±c nasienie swojego S³owa w Twoj± rolê, o Maryjo. O b³ogos³awiona i s³odka Maryjo, Ty da³a¶ nam kwiat, s³odkiego Jezusa. A kiedy ten s³odki kwiat wyda³ owoc? Kiedy zosta³ wszczepiony w drzewo naj¶wiêtszego krzy¿a: wówczas bowiem otrzymali¶my ¿ycie doskona³e... Jednorodzony Syn Boga, jako cz³owiek p³on±³ pragnieniem chwa³y Ojca i naszego zbawienia; a ono by³o tak mocne i bezmierne, ¿e pobieg³ jak rozmi³owany, podejmuj±c cierpienia, zawstydzenie i wzgardê a¿ do straszliwej ¶mierci na krzy¿u... Podobne pragnienie o¿ywia³o Ciebie, o Maryjo. Nie mog³a¶ pragn±æ niczego innego prócz chwa³y Boga i zbawienia stworzeñ... Tak bezmiern± by³a Twoja mi³o¶æ, ¿e z samej siebie uczyni³aby¶ drabinê, by zawiesiæ na krzy¿u Syna swojego, gdyby nie by³o innego sposobu. A to wszystko dlatego, ¿e wola Syna trwa³a w Tobie.
Spraw, o Maryjo, abym nigdy nie utraci³a z serca ani z pamiêci, ani z duszy tej my¶li, ¿e zosta³am Tobie po¶wiêcona i ofiarowana. B³agam Ciê wiêc, aby¶ miê okaza³a i z³o¿y³a w ofierze s³odkiemu Jezusowi, Synowi Twojemu. Ty to uczynisz jako s³odka... i ³askawa Matka mi³osierdzia. Spraw, abym nie sta³a siê niewdziêczn±, abym nie zapomnia³a, ¿e Ty nie wzgardzi³a¶ moj± pro¶b±, lecz owszem, ¿e j± przyjê³a¶ ³askawie
- (¶w. Katarzyna ze Sieny).

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- II. Wniebowstapienie Pana Jezusa ------------

Ojcze nasz ... Zdrowas Maryjo ... Zdrowas Maryjo ... ................. Chwala Ojcu i Synowi i Duchowi Swietemu ...
+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- III. Zeslanie Ducha Swietego -----------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

--------------- IV. Wniebowziecie Maryi --------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

------------- V. Ukoronowanie Matki Bozej na Krolowa Nieba i Ziemi--------------

+---o---o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o---o-o-o-o-o-o-o-o-o-o---o

O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, chroñ od ognia piekielnego; zaprowad¼ do nieba wszystkie dusze, a szczególnie te, które najwiêcej potrzebuj± Twego Mi³osierdzia ".

Rozaniec

Miejscowosc: Ca³y ¦wiat
WysÅ‚any: 24 KwiecieÅ„ 2016, 17:42   

Niebiosa wys³awiaj± cuda Twoje, Panie,
i Twoj± wierno¶æ w zgromadzeniu ¶wiêtych.
Bo któ¿ na ob³okach bêdzie równy Panu,
kto z synów Bo¿ych bêdzie doñ podobny?

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

Miejscowosc: Aleppo
WysÅ‚any: 26 KwiecieÅ„ 2016, 08:14   

Wtorek

Niech Ciê wielbi± Panie, wszystkie Twoje dzie³a
i niech Ciê b³ogos³awi± Twoi ¶wiêci.
Niech mówi± o chwale Twojego królestwa
i niech g³osz± Twoj± potêgê.
Niech usta moje g³osz± chwa³ê Pana,
a Jego ¶wiête imiê niech wielbi wszystko, co ¿yje.
Ps 145

Panie, niech nas ³aska Twoja uzdalnia do tego abysmy byli Twoim blogoslawienstwem. Niech wszystko co zyje wielbi Ciebie i niech nasz glos bedzie w tym chorze. Niech nas blogoslawi Bog Wszechmogacy, Ojciec i Syn i Duch Swiety"

Giga

Miejscowosc: Lublin
WysÅ‚any: 26 KwiecieÅ„ 2016, 08:59   

Niech nas Twa ³aska uzdalnia......
.....aby i nasz g³os brzmia³ w tym chórze
Amen

ZoRo

Miejscowosc: Warszawa
WysÅ‚any: 26 KwiecieÅ„ 2016, 11:04   

Ojcze Zygmuncie, najserdeczniej dziekujê za Boze B³ogos³awienstwa dla calego Nszego DOMu!

Ojcze, moim skromnym zdaniem - dobrze byloby, gdybys zamieszcza³ codzienne B³ogoslawienstwa w dziale "S£OWO BOZE" pod codziennymi Czytaniami (³atwiej by³oby do nich trafiaæ)...

Bóg zap³aæ za Wszystko!
ZoRo

barmal

Miejscowosc: Nowy S±cz
WysÅ‚any: 26 KwiecieÅ„ 2016, 22:44   

Zosiu!!! ze wszech miar-nieoceniona!!!

Giga

WysÅ‚any: 28 KwiecieÅ„ 2016, 12:50   

Tyle jest smutku, ³ez na ziemi
niech Twoja mi³o¶æ pocieszy smutne serca

Giga

WysÅ‚any: 29 KwiecieÅ„ 2016, 16:11   

za ¶.p.Zofiê w dniu pogrzebu o Bo¿e Mi³osierdzie dla Niej i Jej bliskich

barmal

WysÅ‚any: 29 KwiecieÅ„ 2016, 21:18   

Amen

Giga

WysÅ‚any: 30 KwiecieÅ„ 2016, 14:42   

Dziêkujê Basiu za Twoje Amen..gdzie dwóch lub trzech. ....JA JESTEM

barmal

WysÅ‚any: 1 Maj 2016, 08:34   

:))

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 3 Maj 2016, 14:52   

Smok, czyli moc niszczycielskiego zla, siejacego strach i zamet sprzeciwia sie stworczej mocy Dobra. Kosciol powinien posiadac tozsamosc pustynnego schoronienia, ciszy, ubostwa, czystosci. Cieszmy sie z tego, ze Bog panuje nad swiatem. „Jego Pomazaniec”, Jezus Chrystus podjal krolowanie. „Teraz nastalo zbawienie”. Radujmy sie z tego „teraz”, „zyjmy nim”, dajmy swiadectwo.

Abuna Zygmunt
Abuna Zygmunt

WysÅ‚any: 4 Maj 2016, 10:34   

Bardzo to ludzkie, ¿e chcemy znaæ przysz³o¶æ , chc±c wiedzieæ dok±d idziemy. Bóg równie¿ chce, abysmy tê wiedzê posiedli i mogli siê w³±czyæ w ¿yciowy marsz ¶wiadomie i z wlasnego wyboru. On nie siê waha i nie zwleka; On czeka, az dojrzeje w nas zrozumienie ewangelicznej Prawdy i pojawi siê zdolno¶æ przyjêcia Mi³o¶ci w jej pe³nym wymiarze - Boga-Cz³owieka – bo takie jest wla¶nie nasze powo³anie.

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu